|
|
|
||
Last update: Mgr. Jiří Kolář (05.09.2019)
|
|
||
Last update: Mgr. Jiří Kolář (05.09.2019)
JAKLOVÁ DYTRTOVÁ, J. JAKL, M., ŠTEFFL, M.: Základy biochemie. UK FTVS, 2018, s.151. ISBN 978-80-87647-431-1. KOOLMAN, J., & RÖHM, K-H. Barevný atlas biochemie. Praha: Grada, 2012, 498 s. ISBN 978-802-4729-770. KLOUDA, P. Základy biochemie. Ostrava: Nakladatelství Pavel Klouda, 2005, 144 s. ISBN 80-863-6911-0. MURRAY, R. K. Harperova ilustrovaná biochemie. Praha: Galén, 2012, 730 s. ISBN 978-807-2629-077. KODÍČEK, M. Biochemické pojmy: výkladový slovník: elektronická interaktivní verze [online]. Verze 2.0, 2007. Praha: Vydavatelství VŠCHT, 2007, 1 CD-ROM [cit. 2015-04-16]. ISBN 978-80-7080-669-2. KODÍČEK, M., VALENTOVÁ, O., & HYNEK, R. Biochemie: chemický pohled na biologický svět. 2. přepracované vydání. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2018. ISBN 978-80-7592-013-3. KUNOVÁ, V. Zdravá výživa. Praha: Grada, 2011, 140 s. ISBN 802-47-0736-5. KOMPRDA, T. Výživou ke zdraví. Velké Bílovice: TeMi, 2009, 112 s. ISBN 978-80-87156-41-4. KASPER, H. Výživa v medicíně a dietetika. Praha: Grada, 2015, 592 s. ISBN 978-80-247-4533-6. SVAČINA, Š., MŰLLEROVÁ, D., BRETŠNAJDROVÁ, A. Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty. Praha: Triton, 2013, 341 s. ISBN 978-80-7387-699-9.
|
|
||
Last update: Mgr. Jiří Kolář (05.09.2019)
Požadavky na zkoušku: test |
|
||
Last update: Mgr. Jiří Kolář (05.09.2019)
Témata přednášek: 1. Obecné principy biochemie, složení živé hmoty, voda, biokatalyzátory 2. Biochemie cukrů, tuků a bílkovin 3. Metabolismus cukrů, tuků a bílkovin 4. Dýchací řetězec 5. Nukleové kyseliny a jejich role v organismu 6. Proteosyntéza a její význam pro život 7. Přenos vzruchu a svalové práce 8. Význam výživy a základní terminologie 9. Sacharidy ve výživě člověka 10. Tuky ve výživě člověka 11. Bílkoviny ve výživě člověka 12. Mikronutrienty, pitný režim 13. Diagnostické metody v dietologii 14. Specifika výživy, alternativní způsoby výživy |