SubjectsSubjects(version: 945)
Course, academic year 2023/2024
   Login via CAS
Knowledge of Food Merchandise and Technology - B03224 (Nutriční terapie - prezenční)
Title: Potravinářské zbožíznalství a potravinářské technologie
Guaranteed by: 3rd Department of Medicine – Department of Endocrinology and Metabolism First Faculty of Medicine Charles University and General University Hospital in Prague (11-00530)
Faculty: First Faculty of Medicine
Actual: from 2022
Semester: winter
Points: 3
E-Credits: 3
Examination process: winter s.:
Hours per week, examination: winter s.:3/0, C+Ex [HT]
Extent per academic year: 45 [hours]
Capacity: unlimited
Min. number of students: unlimited
4EU+: no
Virtual mobility / capacity: no
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Note: prefer medical statement
enabled for web enrollment
Guarantor: prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Comes under: Povinné BNT18 P 2.r._23/24
Attributes: Nutriční terapeut
Teoretický předmět
Pre-requisite : B03102
Interchangeability : B01719
Literature - Czech
Last update: Ing. Hana Pejšová, Ph.D. (27.09.2023)

Povinná:

  • Dostálová, Jana, Kadlec, Pavel. Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství. Ostrava: Key Publishing, 2014, 425 s. ISBN 978-80-7418-208-2.
  • Kadlec, Pavel, Melzoch, Karel, Voldřich, Michal a kolektiv. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Ostrava: KEY Publishing s.r.o, 2012, 588 s. ISBN 978-80-7418-145-0.

Doporučená:

  • Kohout, Pavel. Potraviny - součást zdravého životního stylu. Olomouc: Solen, 2010, 106 s. ISBN 978-80-87327-39-5.

Learning resources - Czech
Last update: STDOWNER (25.09.2020)

MS Teams: Potravinářské zbožíznalství a potravinářské technologie 20/21 B03224

Kromě uvedené literatury též Komoditní vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích č.110/1997 Sb. ve znění platných předpisů. Záznamy z přednášek. Prováděcí vyhlášky k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích č. 110/1997 Sb. (Pouze základní definice a třídění na druhy a skupiny).
Requirements to the exam - Czech
Last update: Ing. Hana Pejšová, Ph.D. (27.09.2023)

Potravinářské technologie - závěrečný test, Potravinářské zbožíznalství - ústní zkouška. Oboje se koná v jeden den. 

 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html