|
|
|
||
Last update: Mgr. Lenka Vysoká (29.07.2015)
|
|
||
Last update: Mgr. Lenka Vysoká (29.07.2015)
Studenti dokáží charakterizovat a kriticky hodnotit výživové potřeby u osob z jednotlivých stravovacích kategorií a následně zpracovat vhodná výživová doporučení pro vybrané stravovací kategorie. Naučí se pracovat s tabulkami výživných hodnot, včetně zpracování propočtu prostřednictvím odborného softwaru. Studenti uplatní teoretické znalosti při plánování konkrétních jídelních lístků dle daných kritérií. Prakticky si osvojí vědomosti týkající se základních technologických postupů přípravy racionální stravy. Nezbytnou součástí výuky je respektování ochrany zdraví všech účastníků stravování, dodržování zásad osobní hygieny, ochrany a bezpečnosti při práci. |
|
||
Last update: Mgr. Lenka Vysoká (07.01.2016)
Doporučená literatura : Kudlová, E., Mydlilová, A. Výživové poradenství u dětí do dvou let. Praha: Grada, 2005 Frűhauf, P. Výživa novorozence, kojence a batolete. Pediatrie v praxi. 2005 Piťha, J., Poledne, R., Zdravá výživa pro každý den. Praha: Grada Publishing, 2009 Hronek, H. Výživa ženy v období těkotenství a kojení. Nakladatelství Maxdorf, 2007 Společnost pro výživu. Receptury pokrmů pro školní stravování. Praha : Výživaservis s.r.o., 2007 Chrpová, D. S výživou zdravě po celý rok. Praha: Grada Publishing, 2009 Nevoral, J a kol. Výživa v dětském věku. Nakladatelství HH, 2009 Společnost pro výživu. Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky. Praha: 2012
|
|
||
Last update: Mgr. Lenka Vysoká (29.07.2015)
seminář, praktický výcvik |
|
||
Last update: Mgr. Lenka Vysoká (29.07.2015)
evidence docházky, splnění zadaných úkolů, zápočtový test |