1. Aminokyseliny a peptidy - struktura a funkce
2. Bílkoviny - rozdělení
3. Bílkoviny - struktura
4. Bílkoviny - funkce
5. Buňka a buněčné kompartmenty
6. Buněčné membrány - struktura a funkce
7. Enzymy - vlastnosti a význam
8. Sacharidy - vlastnosti a význam
9. Monosacharidy - vlastnosti a základní představitelé
10. Disacharidy a polysacharidy - vlastnosti
11. Stručný přehled metabolismu sacharidů
12. Trávení, vstřebávání a transport sacharidů
13. Lipidy - vlastnosti a význam
14. Acylglyceroly - vlastnosti a funkce
15. Steroidy - vlastnosti a funkce
16. Cholesterol
17. Transport lipidů
18. Oxidace mastných kyselin
19. Trávení a vstřebávání lipidů
20. Metabolismus aminokyselin - obecně
21. Biosyntéza močoviny
22. Proteosyntéza
23. Trávení, vstřebávání a transport bílkovin
24. Citrátový cyklus - obecné rysy
25. Dýchací řetězec - obecné rysy
26. Hormony - rozdělení a funkce
27. Vitamíny - rozdělení a funkce
28. Principy regulace metabolických pochodů
29. Nukleosidy a nukleotidy
30. Nukleové kyseliny
31. Vztahy mezi metabolismem základních živin - vlastnosti a funkce
32. Metabolismus vody a iontů
33. Vnitřní prostředí - základní definice, funkce
34. Acidobazická rovnováha
35. Biochemie svalové činnosti
36. Biochemie nervové činnosti
37. Racionální výživa z pohledu biochemie
38. Energetické substráty buňky
39. Voda a její význam v živých systémech
40. Roztoky - rozpustnost, koncentrace
41. Kyseliny a zásady - pH, pufry
42. Bioanorganické sloučeniny
43. Bioorganické sloučeniny
44. Základní přehled toxických anorganických a organických látek
45. Cytoskelet a jeho úloha v buňce
1. Základní anorganické sloučeniny
2. Základní organické sloučeniny
3. Tělesné tekutiny, hospodaření s vodou
4. Minerální látky v živé hmotě, ionty důležité pro hodnocení stavu organismu
5. Acidobazická rovnováha
6. Základní morfologie a funkce buňky
7. Základní složky výživy
8. Biochemie trávení a vstřebávání živin
9. Základní principy regulace metabolických pochodů
10. Vitaminy - dělení, funkce
11. Hormony - obecně, dělení
12. Hormony štítné žlázy, pankreatu a pohlavní hormony
13. Nukleotidy, nukleozidy, metabolismus
14. Aminokyseliny, přehled, struktura, funkce
15. Bílkoviny – složení, struktura, funkce
16. Bílkoviny - dělení, význam v klinické biochemii
17. Peptidy, nukleoproteiny, glykoproteiny
18. Enzymy – složení, vlastnosti
19. Enzymy - funkce, kinetika
20. Význam stanovení enzymů v medicíně
21. Transferázy, dehydrogenázy
22. Fosfatázy, amylázy
23. Izoenzymy - obecně, izoenzymy důležité pro diagnostiku
24. Močovina, Kreatinin, Kyselina močová
25. Nukleové kyseliny
26. Sacharidy - obecně, vlastnosti, význam
27. Sacharidy - metabolismus
28. Glukóza - metabolismus, stanovení
29. Lipidy - obecně, vlastnosti, rozdělení
30. Cholesterol, HDL - cholesterol, triacylglyceroly
31. Lipoproteiny – rozdělení, stanovení, význam
32. OGTT, příprava pacienta, provedení, vyhodnocení
33. Biochemická funkce pankreatu
34. Bilirubin, žlučová barviva
35. Biochemická funkce jater
36. Úloha ledvin v metabolismu
37. Příprava nemocného před biochemickým vyšetřením
38. Manipulace s biologickým materiálem
39. Referenční hodnoty a jejich ovlivnění
40. Základní technologie a analytické postupy
41. Statimová vyšetření a screeningová vyšetření, význam, příklady využití
42. Vyšetření moče chemicky a vyšetření močového sedimentu
43. Vyšetření likvoru
44. Dědičné metabolické poruchy