SubjectsSubjects(version: 970)
Course, academic year 2024/2025
   Login via CAS
Practice VII. (Dietetics) - CNT060P3
Title: Praxe VII (dietologická)
Guaranteed by: Department of Hygiene 3FM CU (12-HYG)
Faculty: Third Faculty of Medicine
Actual: from 2022
Semester: summer
Points: 4
E-Credits: 4
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:0/80, C [HS]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
4EU+: no
Virtual mobility / capacity: no
Key competences:  
State of the course: taught
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Level:  
Guarantor: Mgr. Daniela Hrnčířová, Ph.D.
Examination dates   Schedule   
Annotation - Czech
Odborná praxe navazuje na předchozí praxi (Praxe VI) s cílem prohloubit znalosti a dovednosti studenta, které bude schopen aplikovat do praxe pod odborným vedením nutričních terapeutů. Odborná praxe je realizována na klinické bázi, převážně u lůžka pacienta a v navazujících odborných ambulancích.
Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Aim of the course - Czech

Cílem předmětu je osvojení a prohloubení získaných znalostí a dovedností.

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Course completion requirements - Czech

Povinný předmět je zakončen zápočtem. Zápočet bude udělen pro odevzdání:

1. logbooku (potvrzení o absolvování praxe) v požadovaném rozsahu 80 hodin (2 týdny). 

2. souhrnu z praxe (písemná zpráva o průběhu praxe v délce jedné normostrany A4, MS Word; zaslat emailem garantovi předmětu nebo odevzdat vytištěný s logbookem).

Výběr zdravotnického zařízení musí být před zahájením praxe schválen garantem předmětu.

Logbook je k dispozici v aplikaci Výuka nebo u garanta předmětu.

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
Literature - Czech

1) Vyhláška č. 137/2004 Sb. o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, ve znění pozdějších předpisů.
2) Kasper H, Burghardt W. Výživa v medicíně a dietetika. Praha: Grada publishing, 2015. ISBN 9788024745336.
3) Kohout, P (ed.). Vybrané kapitoly z klinické výživy II. Praha, Forsapi, 2017. ISBN: 9788087250327
4) Kohout P, Rušavý Z, Šerclová Z. Vybrané kapitoly z klinické výživy I. Praha Forsapi, 2010. ISBN: 9788087250082
5) Kohout, P, Kotrlíková, E. Základy klinické výživy. Praha: Forsapi, 2009. ISBN 978-80-87250-05

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (03.11.2021)
Teaching methods - Czech

Odborná praxe na klinických odděleních zdravotnických zařízení.

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (03.11.2021)
Entry requirements - Czech

Prerekvizity: Dietologie I, Praxe I, II, V, VI

Last update: Hrnčířová Daniela, Mgr., Ph.D. (23.09.2024)
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html