|
|
|
||
The aim of the course is comprehensive preparation in terms of practical mastery of the language, consisting in the comprehensive acquisition of linguistic resources and speech skills related to the individual topics listed below. The course develops factual knowledge of Russian realities in comparison with Czech ones, and systematically shapes students' socio-cultural and intercultural competence.
Last update: Liptáková Zuzana, PaedDr., Ph.D. (19.06.2023)
|
|
||
Cílem předmětu je komplexní příprava po stránce praktického zvládnutí jazyka a rozvíjení faktické znalostí z ruských reálií v porovnání s českými. Last update: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Příprava na výuku Celková časová zátěž studenta 94,0 Last update: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Aktivní účast na semináři (alespoň 75%), splnění zadaných úkolů písemných i ústních, splnění průběžných testů alespoň na 70%. Každý test má 1 řádný a 1 opravný termín. Příprava a realizace prezentace na zadané téma. Last update: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
BASKO, N. B. Izučajem russkij, uznajem Rossiju. Moskva : Flinta, 2015. ISBN 978-5-89349-736-6. GONČAR, I. A. Poslušajte 3. Sankt-Peterburg : Zlatoust, 2014. ISBN 978-5-86547-757-0. HŘÍBKOVÁ, R., HLAVÁČEK, A. Ruský jazyk v kostce. Havlíčkův Brod : Fragment, 2004. ISBN 80-7200-893-5. MAKOVA, M. N., USKOVA, O. A. V mire ljudej 1.. Sankt-Peterburg : Zlatoust, 2013. ISBN 978-5-86547-612-2. STAROVOJTOVA, I. A. Vaše mnenije. Moskva : Flinta, 2010. ISBN 978-5-89349-676-5. ŽOFKOVÁ, H. Ruština ihned k použití: jazykový aktivátor. Voznice : Leda, 2013. ISBN 978-80-7335-334-6. Last update: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Zápočet bude probíhat ústní formou z okruhu probraných témat podle sylabusu. Last update: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Témata kurzu 1. - 2. Stravování, v restauraci. Last update: Hušková Liudmila, Mgr., CSc. (02.09.2024)
|
|
||
Studující - komunikuje v komunikačních situacích dle sylabu na úrovni B2, realizuje efektivně a adekvátně své komunikační intence, - správně užívá jazykové prostředky náležející do úrovně B2, - diskutuje o způsobech stravování v RF a ČR, - použije vhodné způsoby chování v restauraci - charakterizuje ruskou a českou kuchyni, vybrané tradiční pokrmy a nápoje, - diskutuje o zdravém jídle a stravovacích návycích, - porovná způsoby cestování po Rusku a po České republice, - charakterizuje známé i méně navštěvované turistické lokality v RF a ČR, - diskutuje o možnostech ubytování při cestování, - popíše město, způsoby dopravy ve městě, - popíše cestu z místa A do místa B pěšky i dopravními prostředky. Last update: Rozboudová Lenka, PhDr., Ph.D. (11.09.2024)
|