|
|
|
||
The subject focuses on selected determinants of health. Monitored the development of nutritional behavior of humans, the influence of nutrition, treatment and storage of food on health. The syllabus of the subject is based on the assessment of hygienic quality and food safety. With reference to the findings within the study of nutrition, the subject deals with eating and drinking regime of children, prevention of eating disorders and education aiming at good nutrition in schools and educational facilities.
Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (17.07.2015)
|
|
||
The aim is to provide information about the influence of nutrition, different diets, treatment and storage of food on human health and educational methods concerning good nutrition. Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (17.07.2015)
|
|
||
PÁNEK, J.;POKORNÝ J.; DOSTÁLOVÁ J. Základy výživy a výživová politika. VŠCHT Praha, 2007. ISBN: 978-80-7080-468-1 MARÁDOVÁ, E. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. 2. vyd. Praha : VŠH, 2007. 196 s. ISBN 978-80-86578-69-9 VELÍŠEK, J. Chemie potravin I. - III. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 80-902391-5-3 KLIMEŠOVÁ, I.; STELZER, J. Fyziologie výživy. 1. Vyd. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2013. ISBN 978-80-244-3280-9 PETROVÁ, J.; ŠMÍDOVÁ, S. Základy výživy pro stravovací provozy : školní stravování, výživové normy (spotřební koš), dietní stravování ve školní jídelně, zásady správné výživy, výživa dětí, dospívajících, sportujících dětí a adolescentů, seniorů. 1. Vyd. Plzeň : Jídelny.cz, 2014. ISBN 978-80-905557-0-9 SEDLÁČKOVÁ, H.; OTOUPAL, P. Technologie přípravy pokrmů. Fortuna, 2010. ISBN: 80-7168-912-2. Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (28.10.2019)
|
|
||
Successful completion of credit test (min. 75 %). The student can obtain credits, take advantage of three attempts, one ordinary and two corrective. Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (28.10.2019)
|
|
||
Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (17.07.2015)
|