|
|
|
||
The purpose of this subject is to verify and complete the knowledge acquired by studying the issues of healthy alimentation. The subject provides space for the practical application of the acquired knowledge about nutrition and healthy lifestyle.
Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (31.05.2015)
|
|
||
The aim of the course is the practical application of acquired knowledge in the field of nutrition and further deepen the knowledge of nutrition and alimentation. Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (31.05.2015)
|
|
||
FRAŇKOVÁ, S.; DVOŘÁKOVÁ-JANŮ, V. Psychologie výživy a sociální aspekty jídla. Praha : UK, 2003. 256 s. ISBN 80-246-0548-1 PÁNEK, J.;POKORNÝ J.; DOSTÁLOVÁ J. Základy výživy a výživová politika. VŠCHT Praha, 2007. ISBN: 978-80-7080-468-1 DOSTÁLOVÁ J.; KADLEC P. a kol. Technologie potravin: Potravinářské zbožíznalství. Nakladatelství KEY Publishing, s. r. o., Ostrava, 2014, 1. vydání. ISBN 978-80-7418-208-2 MARÁDOVÁ, Eva. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. 2. vyd. Praha : VŠH, 2007. 196 s. ISBN 978-80-86578-69-9 VELÍŠEK, J. Chemie potravin I. - III. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 80-902391-5-3 FRAŇKOVÁ, S.; DVOŘÁKOVÁ-JANŮ, V. Psychologie výživy a sociální aspekty jídla. Praha : UK, 2003. 256 s. ISBN 80-246-0548-1 KRCH, F. D. aj. Poruchy příjmu potravy. Praha : Grada, 1999. ISBN 80-7169-627-7 Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (28.10.2019)
|
|
||
Podmínkou k zápočtu je vypracování a včasné odevzdání semestrální práce na zadané téma. Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (28.10.2019)
|
|
||
1. The role of nutrition in the prevention of disease. 2. Penetration of contaminants into the food chain. 3. New trends in food preparation. 4. Alternative nutrition. 5. Sensory evaluation of foods - creating forms for sensory evaluation of food. Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (04.10.2016)
|