|
|
|
||
The course is based on the knowledge of basic chemical subjects. It contains a presentation of the basics of production from inorganic and organic chemistry, food chemistry in selected fields and pharmaceutical chemistry. The knowledge of the use of microorganisms in biotechnology is included in the set of presentations. Excursions are included in the selected topics to supplement the lectures.
Last update: Vodičková Hana, Ing., Ph.D. (19.05.2019)
|
|
||
Studenti získají vědomosti o základních výrobách z vybraných chemických oborů. Last update: Vodičková Hana, Ing., Ph.D. (14.02.2019)
|
|
||
Podmínky k udělení klasifikovaného zápočtu: vypracování seminární práce na zadané téma Last update: Vodičková Hana, Ing., Ph.D. (16.05.2019)
|
|
||
Povinná literatura: Lhotka M. a kol.: Úvod do anorganické technologie, VŠCHT Praha 2012 Hovorka F. a kol.: Technologie chemických látek, VŠCHT Praha 2005 Hajšlová J., Velíšek, J: Cemie potravin 2, Tábor OSSIS 2009 Hynie S.: Farmakologie v kostce. 2. vyd., Triton, 2011, ISBN 80-7254-181-1
Doporučená literatura: Bindzar J. a kol.: Základy a úpravy čištění vod, VŠCHT Praha 2014 Rutrle, M.: Brýlová technika, estetika a přizpůsobování brýlí, Brno IDVPZ, 2001 www.chemicke-listy.cz/docs/full/2014_06_604-609.pdf Last update: Vodičková Hana, Ing., Ph.D. (16.05.2019)
|
|
||
Úvod do předmětu Vodárenství, odpadní vody Základy výroby anorganických sloučenin, technicky významné plyny Výroba průmyslových hnojiv, pesticidy, fungicidy Zpracování ropy a zemního plynu Výroba barviv, plastů, makromolekulární látky Výrobní postupy v potravinářství - mlékárenský průmysl Výrobní postupy v potravinářství - masný průmys Výrobní postupy v potravinářství- cukrovarnictví Výrobní postupy v potravinářství- pivovarnictví a lihovarnictví Výroba léčiv Biotechnologie, využití mikroorganismů, GMO
Last update: Vodičková Hana, Ing., Ph.D. (14.02.2019)
|