|
|
|
||
The purpose of this subject is to verify and complete the knowledge acquired by studying the issues of healthy alimentation. The subject provides space for the practical application of the acquired knowledge about nutrition and healthy lifestyle.
Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (31.05.2015)
|
|
||
The aim of the course is the practical application of acquired knowledge in the field of nutrition and further deepen the knowledge of nutrition and alimentation. Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (31.05.2015)
|
|
||
FRAŇKOVÁ, S.; DVOŘÁKOVÁ-JANŮ, V. Psychologie výživy a sociální aspekty jídla. Praha : UK, 2003. 256 s. ISBN 80-246-0548-1 PÁNEK, J.;POKORNÝ J.; DOSTÁLOVÁ J. Základy výživy a výživová politika. VŠCHT Praha, 2007. ISBN: 978-80-7080-468-1 DOSTÁLOVÁ J.; KADLEC P. a kol. Technologie potravin: Potravinářské zbožíznalství. Nakladatelství KEY Publishing, s. r. o., Ostrava, 2014, 1. vydání. ISBN 978-80-7418-208-2 MARÁDOVÁ, Eva. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. 2. vyd. Praha : VŠH, 2007. 196 s. ISBN 978-80-86578-69-9 VELÍŠEK, J. Chemie potravin I. - III. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 80-902391-5-3 Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (04.08.2015)
|
|
||
Požadavky k zápočtu: vytvoření a odprezentování práce na předem zadané téma. Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (29.09.2016)
|
|
||
1. The role of nutrition in the prevention of disease. 2. Rules for preparation nutritionally correct menu. Nutritional databases. 3. Healthy breakfast, healthy snack (student prepares healthy food). 4. Sensory evaluation of selected products. 5. Alternative nutrition. 6. New trends in food preparation. Last update: Váchová Alena, Ing. Bc., Ph.D. (14.08.2017)
|