|
|
|
||
|
Předmět seznamuje studenty s problematikou systému jakosti a aplikací ISO norem zejména do činnosti analytických laboratoří a farmaceutické a potravinářské výroby. Last update: Rydval Miroslav, Ing. (08.07.2025)
|
|
||
|
Úspěšné složení zápočtového testu (60 % bodů) v rozsahu přednášek. Last update: Rydval Miroslav, Ing. (08.07.2025)
|
|
||
|
Přednášky. Last update: Rydval Miroslav, Ing. (08.07.2025)
|
|
||
|
Znalosti v rozsahu přednášek. Last update: Rydval Miroslav, Ing. (08.07.2025)
|
|
||
|
Témata přednášek: 1. Úvod; Základy a zásady managementu jakosti 2. Sytém managementu jakosti, tvorba strategie 3. Zákony ČR a EU ve vztahu k systémům jakosti 4. Politika jakosti a systém jakosti ve farmaceutické a potravinářské výrobě 5. Správní laboratorní praxe ve farmaceutické a potravinářské výrobě 6. Bezpečnost doplňků stravy 7. Metody řízení jakosti v laboratoři I 8. Metody řízení jakosti v laboratoři II 9. Akreditace 10. Verifikace a validace metod 11. Interní a externí audit 12. Laboratorní informační systémy Last update: Rydval Miroslav, Ing. (08.07.2025)
|
|
||
|
Přednášky a doporučená literatura. Last update: Rydval Miroslav, Ing. (08.07.2025)
|
|
||
|
Studující po absolvování předmětu rozumí následujícím termínům a zároveň je umí použít: systém jakosti, politika jakosti, správná laboratorní praxe, akreditace, verifikace a validace metod a další. Studenti na základě získaných znalostí a dovedností:
Last update: Navrátilová Lucie, Ing. (09.07.2025)
|
