The goal of dissection is to learn the topographical relations of organs of the head, neck, thorax, abdomen and
pelvis and to repeat the topography of limbs. During the course the students take turns in dissecting the above-
mentioned regions.
Last update: Kolářová Jana (07.02.2020)
Předmětem pitvy je preparace všech anatomických struktur hlavy, krku, hrudníku, zad, břicha a pánve s cílem poznat jejich stavbu a topografické vztahy. Postup preparace se řídí návodem zpracovaným vedoucími jednotlivých kursů a je v průběhu pitevních cvičení náplní každodenních úvodních přednášek.
Last update: DSVOBOD (10.08.2011)
Literature - Czech
Povinná:
Grim, Miloš. Atlas anatomie člověka I. - Atlas of Human Anatomy I. Končetiny, stěna trupu - Limbs, Body Wall. Praha: Grada, 2014, s. ISBN 978-80-247-9538-6.
Seichert, Václav. Topografická pitva. Praha: ISV, 1999, 235 s. ISBN 80-85866-43-9.
Grim, Miloš, Druga, Rastislav. Základy anatomie - 5. anatomie krajin těla. Praha: Galén, 2019, 126 s. ISBN 978-80-7492-401-9.
Last update: Kolářová Jana (07.02.2020)
Teaching methods - Czech
Úvodní přednášky, praktická výuka v pitevně zahrnuje samostatnou preparaci a studium zhotovených preparátů.
Last update: DSVOBOD (10.08.2011)
Requirements to the exam - Czech
Podmínkou udělení zápočtu z Anatomické pitvy 2 je plná aktivní účast v pitevních cvičeních a úspěšné absolvování závěrečného testu (ústní zkoušení - identifikace a znalost vypitvaných útvarů).
Last update: DSVOBOD (10.08.2011)
Entry requirements - Czech
Teoretická znalost orgánových systémů, cévního a periferního nervového systému.