Vliv nabídky stravovacích zařízení na environmentálně udržitelný rozvoj cestovního ruchu
Thesis title in Czech: | Vliv nabídky stravovacích zařízení na environmentálně udržitelný rozvoj cestovního ruchu |
---|---|
Thesis title in English: | The influence of menus in catering establishments on a sustainable development of tourism |
Key words: | environmentální dopady; udržitelný cestovní ruch; stravovací zařízení; udržitelná gastronomie |
English key words: | environmental impacts; sustainable tourism; catering establishments; sustainable gastronomy |
Academic year of topic announcement: | 2019/2020 |
Thesis type: | dissertation |
Thesis language: | čeština |
Department: | Department of Social Geography and Regional Development (31-340) |
Supervisor: | RNDr. Jiří Vágner, Ph.D. |
Author: | hidden - assigned and confirmed by the Study Dept. |
Date of registration: | 10.10.2019 |
Date of assignment: | 10.10.2019 |
Confirmed by Study dept. on: | 10.10.2019 |
Date of electronic submission: | 26.02.2024 |
Date of proceeded defence: | 26.03.2024 |
Opponents: | doc. PhDr. RNDr. et RNDr. Petr Jehlička, Ph.D. |
doc. RNDr. Kvetoslava Matlovičová, Ph.D. | |
Advisors: | RNDr. Tomáš Matějček, Ph.D. |
Guidelines |
Obecné kolokvium
Teorie regionální geografie pro PGS Socioekonomické konflikty v ochraně přírody Cestovní ruch pro PGS |
Preliminary scope of work |
Disertační práce je zaměřena na evaluaci dopadů cestovního ruchu ve vybraných destinacích. Zkoumaný bude poměr vegetariánských a veganských jídel ve srovnání s masnými jídly, které jsou dominantním znečišťovatelem životního prostředí. Cílem první části práce je zhodnotit, v jaké míře se cestovní ruch podílí na poškozování životního prostředí. Další část práce je zaměřena na realizaci konceptu food managementu, jehož aplikace by pomohla snížit negativní environmentální dopady cestovního ruchu. Cílem druhé části práce je provést evaluaci, která by pomohla zodpovědět, jaký vliv by případný food management měl na atraktivitu destinace. V této části bude disertační práce zaměřena nejen na obecnou evaluaci konceptu food managementu vybranými odborníky, ale i na postoj spotřebitelů (turistů) k food managementu. |