Thesis (Selection of subject)Thesis (Selection of subject)(version: 368)
Thesis details
   Login via CAS
Analýza složení potravy za pomocí molekulárně-genetických metod
Thesis title in Czech: Analýza složení potravy za pomocí molekulárně-genetických metod
Thesis title in English: Analyzes of diet composition by molecular-genetic approaches
Academic year of topic announcement: 2018/2019
Thesis type: Bachelor's thesis
Thesis language: čeština
Department: Department of Zoology (31-170)
Supervisor: Mgr. Jakub Kreisinger, Ph.D.
Author:
Preliminary scope of work
Současné pokroky v sekvenčních technologiích značně usnadnily využití DNA obsažené v prostředí (tzv. Environmentální DNA) k analýzám složení a struktury společenstev celé řady organismů. Jednou možností využití environmentální DNA je i analýza složení potravy, které je však spojena s celou řadu technických specifik.
Cílem této práce bude vypracovat rešeršní přehled o metodách a přístupech, které lze k analýzám potravy pomocí hlubokého sekvenování využít. Nedílnou součástí této práce bude kritické zhodnocení těchto metod a přehled konkrétních případových studií, kde se tyto metody uplatnily. V případě zájmu lze práci rozšířit o praktickou část, ve které budou analyzovány vzorky nasbírané v rámci některého z našich běžících projektů.
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html