Thesis (Selection of subject)Thesis (Selection of subject)(version: 368)
Thesis details
   Login via CAS
Styl a způsoby celodenního stravování žáků spádové maloměstské střední školy se zřetelem na školní stravování
Thesis title in Czech: Styl a způsoby celodenního stravování žáků spádové maloměstské střední školy se zřetelem na školní stravování
Thesis title in English: Style and ways of full-board catering of students at catchment area provincial school with regard to school boarding
Key words: Stravování, výživa, zdraví, kuchyně, životní styl,
English key words: Catering, nutrition, health, kitchen, lifestyle,
Academic year of topic announcement: 2013/2014
Thesis type: Bachelor's thesis
Thesis language: čeština
Department: Katedra pedagogiky (41-KPG)
Supervisor: doc. MUDr. Libuše Čeledová, Ph.D.
Author: hidden - assigned by the advisor
Date of registration: 23.01.2014
Date of assignment: 01.12.2014
Date and time of defence: 19.05.2015 08:30
Venue of defence: M. Rettigové 4, Praha 1, R217, 217, 2. patro, vlevo, zadní trakt
Date of electronic submission:31.03.2015
Date of proceeded defence: 19.05.2015
Course: Diploma Thesis (OSZD004)
Opponents: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.
 
 
 
Guidelines
Cíl bakalářské práce
Zjistit povědomí žáků o zdravé výživě
Zjistit dominující způsoby stravování žáků školy během školní docházky
Zjistit důvody jejich malého zájmu o školní stravování
Ověřit možnosti jak tento zájem zvýšit a přimět žáky ke stravování ve školní jídelně
References
ČELEDOVÁ Libuše, ČEVELA Rostislav: Výchova ke zdraví, Grada Publishing, 2010, 126 stran, ISBN: 978-80-247-3213-8
KUDEROVÁ Libuše, Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost, Fortuna Praha 2005, 184 stran, ISBN 80-7168-9326-2
JIRSÁKOVÁ Jitka, PhDr. Ph.D. Výživa dětí a mladistvých, dostupný na tarantula.ruk.cuni.cz/UPRPS-180-version1-Vyziva_deti_a_mladistvych.ppt
ŠÍLOVÁ, Libuše. Školní jídelny v 21. století, přežitek nebo potřebná služba [online]. 2011 [cit. 2014-12-18]. Bakalářská práce. Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta. Vedoucí práce Jana Veselá. dostupné na http://is.muni.cz/th/203269/pedf_b/
Krombholzová Marcela, Veganství a vegetariánství ve vztahu k dospívající mládeži na SOU, 2008, Závěrečná práce při DPS na KITTV PedF UK, vedoucí práce RnDr J. Fišerová Csc
RUNŠTUK, Jaroslav, Receptury teplých pokrmů, Nakladatelství: R PLUS Rok vydání: 2009/08, 6. vyd., 564 stran ISBN: 978-80-904093-0-9
+ články z medií, diplomové práce a studie z různých webových stránek -
Preliminary scope of work
Bakalářská práce se zabývá stylem a způsoby celodenního stravování žáků spádové střední školy, dotazníkovým šetřením hledá důvody jejich malého zájmu o školní stravování a snaží se nalézt možnosti, které by zájem o stravování ve školní jídelně zvýšily.
Preliminary scope of work in English
This bachelor work is dealing with the style and ways of full-board catering of students at catchment area high school and thanks to questionnaire research is trying to search reasons of a low interest in school canteen catering and is trying to find possibilities which would be able to increase this interest.
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html