Thesis (Selection of subject)Thesis (Selection of subject)(version: 390)
Thesis details
   Login via CAS
Zhodnocení významu mastných kyselin pro prevenci a léčbu patologických stavů
Thesis title in Czech: Zhodnocení významu mastných kyselin pro prevenci a léčbu patologických stavů
Thesis title in English: Evaluation of significance of fatty acids in prevention and treatment of pathologic conditions
Academic year of topic announcement: 2009/2010
Thesis type: diploma thesis
Thesis language: čeština
Department: Department of Pharmacology and Toxicology (16-16170)
Supervisor: prof. PharmDr. František Trejtnar, CSc.
Author: hidden - assigned and confirmed by the Study Dept.
Date of registration: 26.01.2010
Date of assignment: 26.01.2010
Date and time of defence: 27.09.2011 00:00
Date of electronic submission:04.09.2011
Date of proceeded defence: 27.09.2011
Opponents: prof. PharmDr. František Štaud, Ph.D.
 
 
 
Guidelines
1. Vyhledání dostupných informací týkajících se zadaného tématu v odborné literatuře a v informačních databázích

2. Analýza a kritické posouzení dosavadního stavu poznání v dané oblasti

3. Sestavení vyhodnocených dat do odborného sdělení - přehledné práce o vědecky prokázaných klinických účincích mastných kyselin při prevenci a léčbě vybraných patologických stavů
References
1. Hooper L, Thompson RL, Harrison RA, Summerbell CD, Ness AR, Moore HJ, Worthington HV, Durrington PN, Higgins JP, Capps NE, Riemersma RA, Ebrahim SB, Davey Smith G.: Risks and benefits of omega 3 fats for mortality, cardiovascular disease, and cancer: systematic review. BMJ. 2006; 332(7544): 752-760

2. Calder PC.: N-3 polyunsaturated fatty acids, inflammation, and inflammatory diseases.
Am J Clin Nutr. 2006; 83(6 Suppl): 1505S-1519S

3. Hibbeln JR, Nieminen LR, Blasbalg TL, Riggs JA, Lands WE.: Healthy intakes of n-3 and n-6 fatty acids: estimations considering worldwide diversity. Am J Clin Nutr. 2006; 83(6 Suppl): 1483S-1493S

4. Holub BJ.: Docosahexaenoic acid (DHA) and cardiovascular disease risk factors. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2009; 81(2-3): 199-204
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html