Thesis (Selection of subject)Thesis (Selection of subject)(version: 392)
Thesis details
   Login via CAS
Faktory ovlivňující věk zavedení příkrmů v České republice
Thesis title in Czech: Faktory ovlivňující věk zavedení příkrmů v České republice
Thesis title in English: Factors influencing the age of introduction of complementary foods in the Czech Republic
Key words: zavedení příkrmů, komplementární výživa, faktory, kojenec, dětská výživa
English key words: introduction of complementary foods, complementary feeding, factors, infant, child nutrition
Academic year of topic announcement: 2023/2024
Thesis type: diploma thesis
Thesis language: čeština
Department: 3rd Department of Medicine – Department of Endocrinology and Metabolism First Faculty of Medicine Charles University and General University Hospital in Prague (11-00530)
Supervisor: Ing. Monika Sabolová
Author: hidden - assigned by the advisor
Date of registration: 04.10.2023
Date of assignment: 05.10.2023
Date and time of defence: 18.06.2024 08:00
Date of electronic submission:29.04.2024
Date of proceeded defence: 18.06.2024
Course: Diploma Thesis Defense (B02793)
Opponents: Mgr. Marcela Floriánková
 
 
 
Preliminary scope of work
Zdravotnické organizace se shodují, že zavedení prvních příkrmů by mělo probíhat nejdříve ve věku po ukončení 4. měsíce (17. týden) a nejpozději do konce 6. měsíce (26. týden). Věk dítěte, ve kterém se matky rozhodnou začít s prvními příkrmy, může být ovlivněn mnoha faktory spojenými s matkou či dítětem. Cílem této práce bylo určit tyto faktory a zkoumat jejich vliv na proces zavádění příkrmů v České republice.
Preliminary scope of work in English
Health organizations agree, that the introduction of complementary foods should take place at the earliest after the end of the 4th month (17th week) and no later than the end of the 6th month (26th week). The age of the child, at which mothers decide to start with the first complementary foods, can be influenced by many factors related to the mother or the child. The aim of this study is to identify these factors and to research their influence on the process of introducing complementary foods in the Czech Republic.
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html