Thesis (Selection of subject)Thesis (Selection of subject)(version: 390)
Thesis details
   Login via CAS
Význam konzumace jater ve výživě člověka
Thesis title in Czech: Význam konzumace jater ve výživě člověka
Thesis title in English: The importance of liver consumption in human nutrition
Key words: játra, výrobky z jater, složení, kulinární úprava, výživa
English key words: liver, liver products, composition, food preparation, nutrition
Academic year of topic announcement: 2022/2023
Thesis type: Bachelor's thesis
Thesis language: čeština
Department: 3rd Department of Medicine – Department of Endocrinology and Metabolism First Faculty of Medicine Charles University and General University Hospital in Prague (11-00530)
Supervisor: prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Author: hidden - assigned by the advisor
Date of registration: 10.10.2022
Date of assignment: 10.10.2022
Date and time of defence: 23.06.2023 08:00
Date of electronic submission:28.04.2023
Date of proceeded defence: 23.06.2023
Course: Defense of Bachelor thesis (B02367)
Opponents: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
 
 
 
Preliminary scope of work
Bakalářská práce se zabývá problematiou týkající se významu konzumace jater ve výživě člověka. Teoretická část popisuje nutriční složení, porovnává rozdíly mezi játry různých živočišných druhů a uvádí možné formy konzumace jater s jejich výživovými benefity a potenciálními zdravotními riziky. Praktická část obsahuje průzkum dostupnosti jater, komparaci paštik s obsahem jater a dotazníkové šetření týkající se konzumace jater a znalostí o nich.
Preliminary scope of work in English
The bachelor thesis deals with the issue of the importance of liver consumption in human nutrition. The theoretical part describes the nutritional composition, compares the differences between livers of different animal species and presents possible forms of liver consumption with their nutritional benefits and potential health risks. The practical part includes a survey on the availability of liver, a comparison of liver-containing pates and a questionnaire survey on liver consumption and knowledge.
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html