Dietary habits in students from the medical faculties
Key words:
Výživa, studenti lékařských fakult, zdravý životní styl, stravovací návyky
English key words:
Nutrition, medical students, healthy lifestyle, dietary habits
Academic year of topic announcement:
2019/2020
Thesis type:
diploma thesis
Thesis language:
čeština
Department:
3rd Department of Medicine – Department of Endocrinology and Metabolism First Faculty of Medicine Charles University and General University Hospital in Prague (11-00530)
hidden - assigned and confirmed by the Study Dept.
Date of registration:
21.10.2019
Date of assignment:
21.10.2019
Date and time of defence:
24.06.2021 08:00
Date of electronic submission:
26.04.2021
Date of proceeded defence:
24.06.2021
Course:
Diploma Thesis Defense (B02793)
Opponents:
MUDr. Hana Vítková, Ph.D.
Preliminary scope of work
Diplomová práce se zabývá nutričními zvyklostmi studentů lékařských fakult. Cílem práce je shrnutí významných poznatků z oblasti výživy včetně výzkumů na toto téma, a vypracování výzkumu, jehož účastníky jsou studenti z různých oborů lékařských fakult v České republice. V teoretické části jsou popsány základy výživy včetně výživových doporučení, nejčastější chyby a význam výuky dietologie. Praktická část je provedena formou dotazníkového šetření. Zkoumá informovanost studentů o základech zdravého stravování a jejich vlastní nutriční zvyklosti.
Preliminary scope of work in English
The diploma thesis deals with the theme of nutritional habits of medical students. The aim of this thesis is to summarize important knowledge in the field of nutrition, including researches on this topic, and to develop research, which involves students from various specializations of medical faculties in the Czech Republic. The theoretical part describes the basics of nutrition, including nutritional recommendations, the most common nutritional mistakes and the importance of teaching dietetics. The practical part is done by a questionnaire survey. The practical part finds out students' awareness of the basics of healthy eating and students' nutritional habits.