Thesis (Selection of subject)Thesis (Selection of subject)(version: 393)
Thesis details
   Login via CAS
Jídlo jako lék. Stravování a jeho působení na imunitu a kvalitu života.
Thesis title in Czech: Jídlo jako lék. Stravování a jeho působení na imunitu a kvalitu života.
Thesis title in English: Food as a medicine. Eating and its effect on immunity and quality of life.
Key words: jídlo, lék, stravování, imunita, kvalita života
English key words: food, medicine, eating, immunity, quality of life.
Academic year of topic announcement: 2019/2020
Thesis type: diploma thesis
Thesis language: čeština
Department: Katedra pedagogiky (41-KPG)
Supervisor: doc. PhDr. Jiří Prokop, Ph.D.
Author: hidden - assigned by the advisor, waiting for guarantor's approval
Date of registration: 29.03.2020
Date of assignment: 29.03.2020
Date and time of defence: 24.05.2021 14:00
Venue of defence: M. Rettigové 4, Praha 1, R218, 218, 2. patro, vlevo, zadní trakt
Date of electronic submission:19.04.2021
Date of proceeded defence: 24.05.2021
Course: Diploma Thesis (OSZD005)
Opponents: PhDr. Jarmila Mojžíšová, Ph.D.
 
 
 
Guidelines
Úvod
Teoretická část
- životní styl, srovnání dříve a dnes
- v první části popíšu stávající doporučení, výzkumy a materiály
- v druhé části se budu opírat hlavně o sebe, jako pokusný materiál (opravdu změna životního stylu a jídla funguje)
Cíle a metodika
Praktická část
- nejen popíšu svou situaci, ale samozřejmě zhodnotím vše výzkumem
Návrhy
Závěr
References
NEŠPOR, Karel; PERNICOVÁ, Hana; CSÉMY, Ladislav. Jak zůstat fit a předejít závislostem. 1. vyd. Praha: Portál s.r.o., 1999. ISBN 80-7178-299-8

MINDEL, Earl. Jídlo jako lék. 1. vyd. Frýdek Místek: Alpress, s.r.o., 1996.
ISBN 80-85975-55-6

HOUSER, Pavel. Z historie stravování: Předkolumbovská Amerika [online] [cit. 2011-08-25]. Dostupné na WWW:<http://scienceworld.cz/biologie/z-historie-stravovani-predkolumbovska-amerika-3986>

Vaření a jídlo v pravěku [online] [cit. 2011-08-24]. Dostupné na WWW: <http://civilizace.mysteria.cz/view.php?cisloclanku=2004110201>

TOMASOVÁ, Lenka. Fit po česku. 1. vyd. Praha: HAK Humor a kvalita, 1994. ISBN 80-900776-8-4

SMITH, Tony; CARROLL, Stephen. Rodinná příručka zdravého života. 1. vyd. Praha: Quintet s.r.o., 1993. ISBN 82-901491-5-4

HAINER, Vojtěch; KUNEŠOVÁ , Marie; HROMÁDKOVÁ, Jana. Tajemství ideální váhy, dieta, pohyb, životní styl. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 1996. ISBN 80-7169-128-3

Preliminary scope of work

Pro každého z nás je nejdůležitější zdraví, abychom mohli žít plnohodnotný život. Jak postupovat a jakých zásad se držet při výběru potravin, když jich je v současné době mnoho, které obsahují nebezpečné chemické látky používané v potravinářském průmyslu? Důležité je zdravé stravování a zdravý životní styl. Vaření ze základních surovin a posílení imunitního systému, a to již od dětského věku. Nikdy však není pozdě ani pro dospělé. Můžeme začít kdykoli. Chtěl bych ukázat téměř všechny aspekty kvalitního stravování, ale i druhou stránku, a to, jaké na nás číhá nebezpečí v chemicky upravených potravinách a celkový důsledek na kvalitu života.

Preliminary scope of work in English
For each of us, health is the most important thing so that we can live a full life. How to proceed and what principles to follow when choosing foods, when there are many currently containing hazardous chemicals used in the food industry? Healthy eating and a healthy lifestyle are important. Cooking from basic ingredients and strengthening the immune system, from the childhood. However, it is never too late for adults. We can start anytime. I would like to show almost all aspects of quality eating, but also the other side, and the dangers of chemically modified food and the overall impact on quality of life.
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html