Zjišťování druhového původu masa hmotnostní spektrometrií
Thesis title in Czech: | Zjišťování druhového původu masa hmotnostní spektrometrií |
---|---|
Thesis title in English: | Determination of meat origin by mass spectrometry |
Key words: | maso, zvířecí druhy, enzymové štěpení, hmotnostní spektrometrie, analýza hlavních komponent |
English key words: | meat, animal species, enzyme digestion, mass spectrometry, Principal Component Analysis |
Academic year of topic announcement: | 2018/2019 |
Thesis type: | Bachelor's thesis |
Thesis language: | čeština |
Department: | Katedra chemie a didaktiky chemie (41-KCHDCH) |
Supervisor: | doc. Mgr. Ing. Štěpánka Kučková, Ph.D. |
Author: | hidden![]() |
Date of registration: | 20.10.2017 |
Date of assignment: | 08.04.2019 |
Date and time of defence: | 28.05.2019 00:00 |
Venue of defence: | M. Rettigové 4, Praha 1, R201, 201, seminární místnost chemie, 2. patro, vpravo |
Date of electronic submission: | 11.04.2019 |
Date of proceeded defence: | 28.05.2019 |
Course: | Diploma Thesis (OSZD004) |
Opponents: | RNDr. Kateřina Chroustová, Ph.D. |
Guidelines |
1. Vypracujte rešerši na téma maso a jeho složení.
2. Seznamte se s metodou hmotnostní spektrometrie MALDI-TOF a statistickou metodou PCA. 3. Získejte experimentální data, která statisticky vyhodnoťte. 4. Naměřené výsledky přehledně zpracujte a diskutujte. |
References |
Původní a přehledné články ve vědeckých a odborných periodikách, patentová literatura, monografie, elektronické knihy. Vhodnými databázemi pro vyhledávání primárních literárních zdrojů jsou např. Chemical Abstracts, SciFinder, Web of Science, Scopus, Scirus. |