Thesis (Selection of subject)Thesis (Selection of subject)(version: 390)
Thesis details
   Login via CAS
Zjišťování druhového původu masa hmotnostní spektrometrií
Thesis title in Czech: Zjišťování druhového původu masa hmotnostní spektrometrií
Thesis title in English: Determination of meat origin by mass spectrometry
Key words: maso, zvířecí druhy, enzymové štěpení, hmotnostní spektrometrie, analýza hlavních komponent
English key words: meat, animal species, enzyme digestion, mass spectrometry, Principal Component Analysis
Academic year of topic announcement: 2018/2019
Thesis type: Bachelor's thesis
Thesis language: čeština
Department: Katedra chemie a didaktiky chemie (41-KCHDCH)
Supervisor: doc. Mgr. Ing. Štěpánka Kučková, Ph.D.
Author: hidden - assigned by the advisor, waiting for guarantor's approval
Date of registration: 20.10.2017
Date of assignment: 08.04.2019
Date and time of defence: 28.05.2019 00:00
Venue of defence: M. Rettigové 4, Praha 1, R201, 201, seminární místnost chemie, 2. patro, vpravo
Date of electronic submission:11.04.2019
Date of proceeded defence: 28.05.2019
Course: Diploma Thesis (OSZD004)
Opponents: RNDr. Kateřina Chroustová, Ph.D.
 
 
 
Guidelines
1. Vypracujte rešerši na téma maso a jeho složení.
2. Seznamte se s metodou hmotnostní spektrometrie MALDI-TOF a statistickou metodou PCA.
3. Získejte experimentální data, která statisticky vyhodnoťte.
4. Naměřené výsledky přehledně zpracujte a diskutujte.
References
Původní a přehledné články ve vědeckých a odborných periodikách, patentová literatura, monografie, elektronické knihy. Vhodnými databázemi pro vyhledávání primárních literárních zdrojů jsou např. Chemical Abstracts, SciFinder, Web of Science, Scopus, Scirus.
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html