Thesis (Selection of subject)Thesis (Selection of subject)(version: 368)
Thesis details
   Login via CAS
Analýza polyfenolových látek ve vybraných pivovarských surovinách metodou HPLC-HRMS
Thesis title in Czech: Analýza polyfenolových látek ve vybraných pivovarských surovinách metodou HPLC-HRMS
Thesis title in English: Analysis of polyphenolic compounds in selected brewery matrices by HPLC-HRMS method
Key words: HPLC, MS, chmel, pivo, úprava vzorků, polyfenolové látky
English key words: HPLC, MS, hops, beer, sample pretreatment, polyphenolic compounds
Academic year of topic announcement: 2013/2014
Thesis type: diploma thesis
Thesis language: čeština
Department: Department of Analytical Chemistry (31-230)
Supervisor: RNDr. Jana Sobotníková, Ph.D.
Author: hidden - assigned by the advisor
Date of registration: 27.11.2013
Date of assignment: 06.03.2014
Date of electronic submission:14.05.2015
Date of proceeded defence: 01.06.2015
Opponents: Ing. Alexandr Mikyška
 
 
 
Advisors: RNDr. Jana Olšovská, Ph.D.
Preliminary scope of work
Úkolem studie je optimalizovat metodu stanovení polyfenolových látek ve vybraných pivovarských surovinách, která bude zahrnovat přípravu vzorku a jejich analýzu metodou HPLC ve spojeni s hmotnostním spektrometrem s vysokým rozlišením umožňující stanoveni přesné hmoty. Metoda bude aplikována mimo jiné pro analýzu českých odrůd chmele a sladu, kde bude sledována závislost mezi profilem studované skupiny látek a odrůdou a pěstební lokalitou.
Preliminary scope of work in English
This diploma project deals with optimization of determination of polyphenolic compounds contained in selected brewery materials. This optimization procedure involves the sample pretreatment step and the sample analysis by HPLC method coupled to high resolution mass spectrometric detection. This instrumental setup enables determination of the accurate mass. The developed analytical method will be applied to analysis of czech hop cultivars and malt. The dependence of the polyphenol composition on both the hops/barley variety and the growing locality will be evaluated.
 
Charles University | Information system of Charles University | http://www.cuni.cz/UKEN-329.html