Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 381)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Faktory ovlivňující věk zavedení příkrmů v České republice
Název práce v češtině: Faktory ovlivňující věk zavedení příkrmů v České republice
Název v anglickém jazyce: Factors influencing the age of introduction of complementary foods in the Czech Republic
Klíčová slova: zavedení příkrmů, komplementární výživa, faktory, kojenec, dětská výživa
Klíčová slova anglicky: introduction of complementary foods, complementary feeding, factors, infant, child nutrition
Akademický rok vypsání: 2023/2024
Typ práce: diplomová práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530)
Vedoucí / školitel: Ing. Monika Sabolová
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 04.10.2023
Datum zadání: 05.10.2023
Datum a čas obhajoby: 18.06.2024 08:00
Datum odevzdání elektronické podoby:29.04.2024
Datum proběhlé obhajoby: 18.06.2024
Předmět: Obhajoba diplomové práce (B02793)
Oponenti: Mgr. Marcela Floriánková
 
 
 
Předběžná náplň práce
Zdravotnické organizace se shodují, že zavedení prvních příkrmů by mělo probíhat nejdříve ve věku po ukončení 4. měsíce (17. týden) a nejpozději do konce 6. měsíce (26. týden). Věk dítěte, ve kterém se matky rozhodnou začít s prvními příkrmy, může být ovlivněn mnoha faktory spojenými s matkou či dítětem. Cílem této práce bylo určit tyto faktory a zkoumat jejich vliv na proces zavádění příkrmů v České republice.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
Health organizations agree, that the introduction of complementary foods should take place at the earliest after the end of the 4th month (17th week) and no later than the end of the 6th month (26th week). The age of the child, at which mothers decide to start with the first complementary foods, can be influenced by many factors related to the mother or the child. The aim of this study is to identify these factors and to research their influence on the process of introducing complementary foods in the Czech Republic.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK