Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 385)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Vliv soli na zdraví, její obsah v potravinách a příjem obyvateli ČR
Název práce v češtině: Vliv soli na zdraví, její obsah v potravinách a příjem obyvateli ČR
Název v anglickém jazyce: The effect of salt on health, its content in food and the intake of the population of the Czech Republic
Klíčová slova: Sůl, sodík, chlor, obsah soli, sůl v potravinách, spotřeba soli
Klíčová slova anglicky: Salt, sodium, chlorine, salt content, salt in food, salt consumption
Akademický rok vypsání: 2020/2021
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530)
Vedoucí / školitel: prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno a potvrzeno stud. odd.
Datum přihlášení: 21.09.2021
Datum zadání: 21.09.2021
Datum a čas obhajoby: 14.02.2023 08:00
Datum odevzdání elektronické podoby:28.11.2022
Datum proběhlé obhajoby: 14.02.2023
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (B02367)
Oponenti: Mgr. Alexandra Košťálová
 
 
 
Předběžná náplň práce
Tato práce se zabývá vlivem soli na lidské zdraví. Zejména obsah soli v pekařských, masných a mléčných výrobcích. V práci popisuji poruchy metabolismu sodíku a chloru. Zmíním se také o potravinářské technologie. Uvádím příklady reformulace potravin. V praktické části se budu věnovat obsahu soli ve vybraných potravinách a způsoby, jak tento obsah snížit. Vyhodnotím dotazníky rozdané v lázních a fitness centrech Zhodnotím dle Nutri programu jídelníčky získané ve fitness centrech. Cílem této práce je zmapovat vliv soli na lidské zdraví.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
This work deals with the effect of salt on human health. In particular, the salt content in bakery, meat and dairy products. I describe disorders of sodium and chlorine metabolism. I also mention food technology. I give examples of food refomulation. In the practical part I will focus on the salt content in selected foods and ways to reduce this content.I will evaluate questionnaires distributed in spas and fitness centers.I will evaluate menus obtained in fitness centers according to the Nutri program. The aim of this work is to map the effect of salt on human health.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK