Využití HPLC techniky v analýze fenolických látek v rostlinném materiálu ovocných stromů
Název práce v češtině: | Využití HPLC techniky v analýze fenolických látek v rostlinném materiálu ovocných stromů |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | The use of HPLC technique in the analysis of phenolic compounds in plant material of fruit trees |
Klíčová slova anglicky: | chromatography; fruit; plant material |
Akademický rok vypsání: | 2022/2023 |
Typ práce: | rigorózní práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra analytické chemie (16-16140) |
Vedoucí / školitel: | prof. RNDr. Dalibor Šatínský, Ph.D. |
Řešitel: | skrytý - zadáno a potvrzeno stud. odd. |
Datum přihlášení: | 11.11.2022 |
Datum zadání: | 11.11.2022 |
Datum potvrzení stud. oddělením: | 11.11.2022 |
Datum a čas obhajoby: | 21.12.2022 00:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 13.12.2022 |
Datum proběhlé obhajoby: | 21.12.2022 |
Oponenti: | doc. PharmDr. Hana Sklenářová, Ph.D. |
Ing. Radek Vávra, Ph.D. | |
Konzultanti: | doc. Ing. Aleš Horna, CSc. |
Zásady pro vypracování |
Teoretická příprava studiem zadané literatury. Osvojení potřebných experimentálních metod. Experimentální zpracování zadaného tématu podle pokynů vedoucího. Písemné a grafické zpracování výsledků. Konzultace a diskuze s vedoucím. Koncipování a konečné zpracování disertační práce. |
Předběžná náplň práce |
Vývoj HPLC metod pro analýzu antioxidantů v různém ovoci pro určení nutriční kvality ovoce. Screening nutraceuticky významných odrůd ve spolupráci s Výzkumným ústavem ovocnářství v Holovousech. Aplikace vyvinutých metod na reálné vzorky ovoce. |
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce |
Vývoj HPLC metod pro analýzu antioxidantů v různém ovoci pro určení nutriční kvality ovoce. Screening nutraceuticky významných odrůd ve spolupráci s Výzkumným ústavem ovocnářství v Holovousech. Aplikace vyvinutých metod na reálné vzorky ovoce. |