Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 384)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Výživa kojenců a batolat
Název práce v češtině: Výživa kojenců a batolat
Název v anglickém jazyce: Infant and toddler nutrition
Klíčová slova: kojenec, batole, výživa
Klíčová slova anglicky: infant, toddler, nutrition
Akademický rok vypsání: 2020/2021
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530)
Vedoucí / školitel: Mgr. Marcela Floriánková
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 20.10.2020
Datum zadání: 20.10.2020
Datum a čas obhajoby: 09.06.2021 08:01
Datum odevzdání elektronické podoby:29.04.2021
Datum proběhlé obhajoby: 09.06.2021
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (B02367)
Oponenti: Mgr. Daniela Hrnčířová, Ph.D.
 
 
 
Předběžná náplň práce
Tato bakalářská práce se zabývá výživou dětí v kojeneckém a batolecím věku. Teoretická část je zaměřena především na problematiku kojení a umělých mléčných výživ, zavádění příkrmů a s tím spojeného zařazování jednotlivých potravin. Další témata zahrnují doporučené denní dávky základních složek potravy, potravinové alergie, dětskou obezitu nebo výživu těhotných a kojících matek. Praktickou část tvoří dotazníkové šetření zabývající se kojením, zaváděním příkrmů a konzumací sladkých potravin a nápojů. Součástí praktické části je také propočet jídelníčků batolat a porovnání zjištěných hodnot s doporučeným příjmem energie a jednotlivých živin.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
This bachelor's thesis deals with infant and toddler nutrition. The theoretical part is focused on breast-feeding, infant formulas, and the introduction of complementary feeding. Other topics include the recommended daily intake of nutrients, food allergies, childhood obesity or the nutrition of pregnant and nursing mothers. The practical part presents a survey on breast-feeding, complementary feeding and the consummation of sweet foods and drinks. Additionally, collected dietary records of toddlers are analyzed and the data are compared with the recommended intake of calories and nutrients.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK