Problematika výživy při vysokohorské turistice
Název práce v češtině: | Problematika výživy při vysokohorské turistice |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Problematics of mountaineers' nutrition |
Klíčová slova: | Nutrice; hydratace; akutní horská nemoc; vysokohorská turistika; vysoká nadmořská výška |
Klíčová slova anglicky: | Nutrition; hydratation; acute mountain sickness; high altitude mountaineering; high altitude |
Akademický rok vypsání: | 2019/2020 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | III. interní klinika – klinika endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN (11-00530) |
Vedoucí / školitel: | doc. MUDr. Zdeněk Vilikus, CSc. |
Řešitel: | skrytý![]() |
Datum přihlášení: | 21.10.2019 |
Datum zadání: | 21.10.2019 |
Datum a čas obhajoby: | 19.06.2020 00:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 29.04.2020 |
Datum proběhlé obhajoby: | 19.06.2020 |
Předmět: | Obhajoba diplomové práce (B02793) |
Oponenti: | Mgr. Ing. Tereza Vágnerová, Ph.D. |
Předběžná náplň práce |
Cílem práce bylo zmapovat stravovací návyky respondentů během pobytu ve vysokohorském prostředí, zhodnotit jejich povědomí o rizicích a potížích, které mohou souviset v nutricí a dehydratací při aktivitách ve vysokohorském prostředí a posoudit, zda respondenti řeší nutrici a hydrataci během svých cest. |
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce |
The main objective of the thesis was focused on the dietary habits of respondents during their stay in high altitude, their awareness of the risks resulting from poor nutrition and dehydration and assess how much care respondents take about nutrition and hydration during their travels. |