Zjišťování druhového původu masa hmotnostní spektrometrií
Název práce v češtině: | Zjišťování druhového původu masa hmotnostní spektrometrií |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Determination of meat origin by mass spectrometry |
Klíčová slova: | maso, zvířecí druhy, enzymové štěpení, hmotnostní spektrometrie, analýza hlavních komponent |
Klíčová slova anglicky: | meat, animal species, enzyme digestion, mass spectrometry, Principal Component Analysis |
Akademický rok vypsání: | 2018/2019 |
Typ práce: | bakalářská práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra chemie a didaktiky chemie (41-KCHDCH) |
Vedoucí / školitel: | doc. Mgr. Ing. Štěpánka Kučková, Ph.D. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem, čeká na schválení garantem |
Datum přihlášení: | 20.10.2017 |
Datum zadání: | 08.04.2019 |
Datum a čas obhajoby: | 28.05.2019 00:00 |
Místo konání obhajoby: | M. Rettigové 4, Praha 1, R201, 201, seminární místnost chemie, 2. patro, vpravo |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 11.04.2019 |
Datum proběhlé obhajoby: | 28.05.2019 |
Předmět: | Obhajoba bakalářské práce (OSZD004) |
Oponenti: | RNDr. Kateřina Chroustová, Ph.D. |
Zásady pro vypracování |
1. Vypracujte rešerši na téma maso a jeho složení.
2. Seznamte se s metodou hmotnostní spektrometrie MALDI-TOF a statistickou metodou PCA. 3. Získejte experimentální data, která statisticky vyhodnoťte. 4. Naměřené výsledky přehledně zpracujte a diskutujte. |
Seznam odborné literatury |
Původní a přehledné články ve vědeckých a odborných periodikách, patentová literatura, monografie, elektronické knihy. Vhodnými databázemi pro vyhledávání primárních literárních zdrojů jsou např. Chemical Abstracts, SciFinder, Web of Science, Scopus, Scirus. |