Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Stravování dětí 2. stupně vybrané základní školy
Název práce v češtině: Stravování dětí 2. stupně vybrané základní školy
Název v anglickém jazyce: Catering for children 2nd grade selected elementary school
Klíčová slova: Strava děti, obezita, složky výživy, výživová doporučení, pitný režim
Klíčová slova anglicky: Diet children, obesity, components of nutrition, nutritional recommendation, drinking régime
Akademický rok vypsání: 2016/2017
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra pedagogiky (41-KPG)
Vedoucí / školitel: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 11.01.2017
Datum zadání: 02.02.2017
Datum a čas obhajoby: 04.09.2018 09:00
Místo konání obhajoby: M. Rettigové 4, Praha 1, R217, 217, 2. patro, vlevo, zadní trakt
Datum odevzdání elektronické podoby:12.07.2018
Datum proběhlé obhajoby: 04.09.2018
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (OSZD004)
Oponenti: PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D.
 
 
 
Zásady pro vypracování
1. Formulace problému, který bude v práci řešen:
Zhodnocení stravování dětí této věkové skupiny, zdali odpovídá výživovým doporučením, příp. v čem neodpovídá, v jaké míře děti konzumují pochutiny, lahůdky, sladkosti a jaké nápoje jsou zvyklé pít.
2. Cíl práce:
Zjistit stravovací návyky dětí ve věku 11 – 15 let, rozložení a skladbu jejich stravy během dne, množství sladkých a kalorických pokrmů, pitný režim.
3. Charakteristika metod:
Dotazníkové šetření na téma Stravovací zvyklosti dětí na 2. stupni základní školy.
4. Struktura práce:
Úvod, výživové doporučení a výživové normy pro děti této věkové skupiny, seznámení s obsahem výzkumu, výsledky výzkumu, zhodnocení výzkumu, výživové doporučení na základě výživové situace zjištěné výzkumem, závěr.
Seznam odborné literatury
KEJVALOVÁ, Lenka. Výživa dětí od A do Z 2., Praha: Vyšehrad spol.s.r.o., 2010, ISBN 978-80-7021-993-5

NEVORAL, Jiří. Výživa v dětském věku, Jinočany: H+H, 2004, ISBN 80-86022-93-5

MANDŽUKOVÁ, Jarmila. Výživa dětí chutně, pestře, moderně, Benešov: Euromedia Group, 2010, ISBN 978-80-86231-50-1

HRUBÝ, Stanislav. Výživa v kostce, Úvaly: Ratio, 2005, ISBN 978-80-2381-588-7

Předběžná náplň práce
Tématem mé bakalářské práce je Stravování žáků 2. stupně vybrané základní školy. Domnívám se, že je potřeba se otázkami výživy dětí školního věku zabývat, protože se jedná o velmi důležité období z hlediska vývoje dětí. Nesprávná výživa v tomto věku může mít pro děti následky do budoucna.
V teoretické části bakalářské práce se zaměřuji na výživu dětí školního věku, na základní složky výživy a druhy potravin, dále na zásady správné výživy, výživová doporučení a na následky nesprávné výživy.
V praktické části bakalářské práce popisuji a vyhodnocuji dotazníkové šetření, které proběhlo pomocí tištěného dotazníku, 30 otázek, jehož hlavním cílem bylo zjistit stravovací návyky a pitný režim dětí 2. stupně základní školy během dne. Na základě výsledků jsem provedla shrnutí a doporučení.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
The topic of my bachelor thesis is Meals of children in 2nd grade of selected elementary school. I think there is a need to address the nutrition issues of school-age children as this is a very important period in terms of children's development. Incorrect nutrition in this age may have consequences for children in the future life.
In the theoretical part of the bachelor thesis I focus on nutrition of children of school age, basic components of nutrition and types of food, principles of proper nutrition, nutritional recommendations and consequences of improper nutrition.
In the practical part of the bachelor thesis I describe and evaluate the questionnaire survey, which was done through a printed questionnaire, 30 questions whose main aim was to find out the eating habits and the drinking regime of the children of the 2nd grade of elementary school during the day. I made a summary and a recommendation, based on results
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK