Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 384)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Stravovací a pitný režim všeobecných sester na vybraných pracovištích
Název práce v češtině: Stravovací a pitný režim všeobecných sester na vybraných pracovištích
Název v anglickém jazyce: Nutrition and drinking regime of nurses on selected wards
Klíčová slova: Výživa, pitný režim, životní styl, všeobecná sestra
Klíčová slova anglicky: nutrition, drinking regime, life style, nurses
Akademický rok vypsání: 2014/2015
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK (11-00250)
Vedoucí / školitel: Mgr. Lenka Jeřábková, MBA, MHA
Řešitel: skrytý - zadáno a potvrzeno stud. odd.
Datum přihlášení: 30.10.2014
Datum zadání: 07.11.2014
Datum a čas obhajoby: 07.02.2017 11:00
Místo konání obhajoby: Praha
Datum odevzdání elektronické podoby:29.11.2016
Datum proběhlé obhajoby: 07.02.2017
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (B02110)
Oponenti: Mgr. Miluše Kulhavá
 
 
 
Zásady pro vypracování
Bakalářská práce bude vypracována v souladu s Opatřením děkana č. 10/2010, Manuálem pro psaní kvalifikačních prací a pokyny vedoucí práce.
Seznam odborné literatury
BLATTNÁ, Jarmila. Výživa na začátku 21. století aneb o výživě aktuálně a sezárukou. 1. vyd. Praha: Společnost pro výživu, 2005, 79 s. ISBN 80-239-6202-7 JAKUBKA, Jaroslav. Zákoník práce 2010 v praxi: komplexní průvodce s řešenímProblémů: právní stav k 1. 1. 2010. 1. vyd. Praha: Grada, 2009, 240 s. ISBN 978-80-247-2113-2. KUTNOHORSKÁ, Jana. Výzkum v ošetřovatelství. 1. vyd. Praha: Grada, 2009, 175 s.ISBN 978-802-4727-134. Sestra. Praha: Mladá fronta a.s., 2004, roč. 14, č. 7 - 8. ISSN 1210-0404. SLIMÁČEK, František. Výživa a pitný režim jako součást ovlivňování výkonnosti a regenerace [online]. Praha: Univerzita Karlova v Praze, 2010. 51 s. Vedoucí práce Václav Bunc. Guidelines for drinking-water quality. 2nd ed. Geneva: World Health Organization, 1996, xvi, 973 s. ISBN 9241544805. KOLEK, Jozef. Structure and function of primary root tissues: proceedings of a Symposium Tatranská Lomnica, September 7-10, 1971. Bratislava: Veda, 1974, 476 s.
Předběžná náplň práce
Bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky a pitným režimem všeobecných sester při výkonu profese. Popisuje zásady stravování a pitného režimu s přihlédnutím ke směnnému provozu. Cílem práce je zmapovat stravovací návyky, pitný režim a podmínky ke stravování u všeobecných sester na vybraných odděleních zdravotnických zařízení (lůžková a ambulantní pracoviště). Povolání všeobecné sestry je v mnoha směrech velice náročné. Jedním z velkých problémů sester je nepravidelnost stravování, jsou u nich častější poruchy příjmu potravy než v běžné populaci. Dále pak možný nedostatečný přísun tekutin, způsobený časovou vytížeností této profese. Následky těchto aspektů (nedostatečná hydratace, špatné stravování) mohou vést k zhoršení zdravotního stavu a k snížení pracovní výkonnosti v zaměstnání. Ke sběru dat bude použita technika dotazníku. K jejich vyhodnocení deskriptivní statistika. Přínos mépráce pro ošetřovatelskou praxi je získání náhledu na tyto vybrané aspekty zdravého životního stylu z úhlu profese všeobecných sester. Může sloužit jako informační materiál pro veřejnost, studenty a zdravotnická povolání.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
This thesis deals with the eating habits and drinking regime of nurses in the profession. Describes the principles of eating and drinking with regard to the shift work. : The aim is to monitor the eating habits and drinking habits among nurses in selected wards in medical facilities (inpatient and outpatient clinics). Profession of a nurse is in many ways very challenging. One of the big problems is irregular eating habbits. There are present more eating disorders than in the general population. Furthermore, possible insufficient fluid intake, due to busyness of the profession. The consequences of these aspects (lack of hydration, poor diet) can lead to health deterioration and reduced work performance at work. Filling the form will be used to collect data. Their evaluation by descriptive statistic.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK