Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Výzkum povědomí veřejnosti o problematice palmového oleje na vybraném vzorku studentů středních a vysokých škol
Název práce v češtině: Výzkum povědomí veřejnosti o problematice palmového oleje na vybraném vzorku studentů středních a vysokých škol
Název v anglickém jazyce: Research on public awareness of palm oil on a sample of students from secondary schools and universities
Klíčová slova: Palma olejná, palmový olej, studenti
Klíčová slova anglicky: Elaeis guineensis, palm oil, students
Akademický rok vypsání: 2015/2016
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra pedagogiky (41-KPG)
Vedoucí / školitel: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.
Řešitel: Mgr. Pavel Palyov - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 12.02.2016
Datum zadání: 14.02.2016
Datum a čas obhajoby: 08.01.2018 11:30
Místo konání obhajoby: M. Rettigové 4, Praha 1, R217, 217, 2. patro, vlevo, zadní trakt
Datum odevzdání elektronické podoby:14.07.2017
Datum proběhlé obhajoby: 08.01.2018
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (OSZD004)
Oponenti: PhDr. Miroslava Kovaříková, Ph.D.
 
 
 
Zásady pro vypracování
1) Zdůvodnění výběru tématu:
Toto téma mě zaujalo kvůli aktuálnosti problému a také protože pracuji s touto surovinou v gastronomii.

2) Formulace problému, který bude v práci řešen:
Zjistit informovanost studentů vybraných středních a vysokých škol o problematice palmového oleje. V informačním letáku se budu snažit přiblížit studentům, co způsobuje nadměrné používání palmového oleje planetě a člověku jako takovému.

3) Cíl práce:
Cílem práce je, zjistit znalosti studentů vybraných středních a vysokých škol o palmovém oleji (potravinářské využití, jiná využití, zdravotní rizika, získání této suroviny atd.). Na základě získaných výsledků vypracuji, v případě potřeby, informační leták o této problematice.

4) Charakteristika metod: Dotazník s uzavřenými otázkami.

5) Struktura práce:
a) Úvod o výrobě palmového oleje
b Palmový olej z ekologického hlediska
c) Palmový olej z výživového hlediska
d) Dotazník – analýza výsledků
e) Závěr
Seznam odborné literatury
MARITZ, Christine. Certifikace palmového oleje: od partnerství k udržitelnosti. Praha: Glopolis, 2014, 14 s. ISBN 978-80-87753-15-6.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK