Výživa dospívajících na Střední zdravotnické škole Rumburk
Název práce v češtině: | Výživa dospívajících na Střední zdravotnické škole Rumburk |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Nutrition adolescents Nursing College Rumburk |
Klíčová slova: | Doporučované stravovací návyky, reálné stravovací návyky, doporučené zastoupení jednotlivých živin v jídelníčku. |
Klíčová slova anglicky: | Recommanded dietary habits, real eatings habits, recommanded proportion of nutrients in diet. |
Akademický rok vypsání: | 2015/2016 |
Typ práce: | bakalářská práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra pedagogiky (41-KPG) |
Vedoucí / školitel: | Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 11.02.2016 |
Datum zadání: | 14.02.2016 |
Datum a čas obhajoby: | 05.09.2017 09:00 |
Místo konání obhajoby: | M. Rettigové 4, Praha 1, R217, 217, 2. patro, vlevo, zadní trakt |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 18.07.2017 |
Datum proběhlé obhajoby: | 05.09.2017 |
Předmět: | Obhajoba bakalářské práce (OSZD004) |
Oponenti: | PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D. |
Zásady pro vypracování |
1. Zdůvodnění výběru tématu:
S problematickou nevhodného stravování mladých lidí se setkávám často ve svém okolí. Nevhodné stravovací návyky jsou častou příčinou rozvoje mnoha onemocnění. Správnými stravovacími návyky, které se utváří právě v dětství a mladém věku je tedy možné předejít v pozdějším věku do značné míry mnoha zdravotním komplikacím a prodloužit aktivní část života. 2. Formulace problému, který bude v práci řešen: Rozdíl v doporučených a reálných stravovacích návycích dospívajících dívek. 3. Cíl práce: Definovat rozpor mezi doporučenými a reálnými stravovacími návyky dospívajících dívek a nastínit možná praktická řešení problému. 4. Charakteristika metod: Použití odborné literatury a dotazníků. 5. Struktura práce: Zdůvodnění výběru tématu, doporučené zastoupení živin v jídelníčku, doporučené stravovací návyky, reálné stravovací návyky- výsledky anket, možná praktická řešení. |
Seznam odborné literatury |
1. FRAŇKOVÁ S.: Jídlo v životě dítěte a adolescenta, Karolinium 2013, IBSN 978-80-246-2247-7
2. KLIMEŠOVÁ I.: Fyziologie výživy, Olomouc: Univerzita Palackého. Fakulta tělesné kultury. 2013, IBSN 978-80-87474-55-6 3. FIALOVÁ J.: Stravovací návyky dětí a školní prostředí: implementace programů světové zdravotnické organizace v České Republice, Brno: Barrister & Principal, 2012, IBSN 978-80-87411-02-5 4. SEDLÁČKOVÁ H.: Výživa a příprava pokrmů 1: pro střední školy, Praha : Fortuna, 1992, IBSN 80-7168-021-4 |