Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Výživa dospívajících na Střední zdravotnické škole Rumburk
Název práce v češtině: Výživa dospívajících na Střední zdravotnické škole Rumburk
Název v anglickém jazyce: Nutrition adolescents Nursing College Rumburk
Klíčová slova: Doporučované stravovací návyky, reálné stravovací návyky, doporučené zastoupení jednotlivých živin v jídelníčku.
Klíčová slova anglicky: Recommanded dietary habits, real eatings habits, recommanded proportion of nutrients in diet.
Akademický rok vypsání: 2015/2016
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra pedagogiky (41-KPG)
Vedoucí / školitel: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 11.02.2016
Datum zadání: 14.02.2016
Datum a čas obhajoby: 05.09.2017 09:00
Místo konání obhajoby: M. Rettigové 4, Praha 1, R217, 217, 2. patro, vlevo, zadní trakt
Datum odevzdání elektronické podoby:18.07.2017
Datum proběhlé obhajoby: 05.09.2017
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (OSZD004)
Oponenti: PhDr. Jaroslava Hanušová, Ph.D.
 
 
 
Zásady pro vypracování
1. Zdůvodnění výběru tématu:
S problematickou nevhodného stravování mladých lidí se setkávám často ve svém okolí. Nevhodné stravovací návyky jsou častou příčinou rozvoje mnoha onemocnění. Správnými stravovacími návyky, které se utváří právě v dětství a mladém věku je tedy možné předejít v pozdějším věku do značné míry mnoha zdravotním komplikacím a prodloužit aktivní část života.

2. Formulace problému, který bude v práci řešen:
Rozdíl v doporučených a reálných stravovacích návycích dospívajících dívek.

3. Cíl práce:
Definovat rozpor mezi doporučenými a reálnými stravovacími návyky dospívajících dívek a nastínit možná praktická řešení problému.

4. Charakteristika metod:
Použití odborné literatury a dotazníků.

5. Struktura práce:
Zdůvodnění výběru tématu, doporučené zastoupení živin v jídelníčku, doporučené stravovací návyky, reálné stravovací návyky- výsledky anket, možná praktická řešení.
Seznam odborné literatury
1. FRAŇKOVÁ S.: Jídlo v životě dítěte a adolescenta, Karolinium 2013, IBSN 978-80-246-2247-7
2. KLIMEŠOVÁ I.: Fyziologie výživy, Olomouc: Univerzita Palackého. Fakulta tělesné kultury. 2013, IBSN 978-80-87474-55-6
3. FIALOVÁ J.: Stravovací návyky dětí a školní prostředí: implementace programů světové zdravotnické organizace v České Republice, Brno: Barrister & Principal, 2012, IBSN 978-80-87411-02-5
4. SEDLÁČKOVÁ H.: Výživa a příprava pokrmů 1: pro střední školy, Praha : Fortuna, 1992, IBSN 80-7168-021-4
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK