Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Současné problémy školního stravování v ČR a vize jeho dalšího vývoje
Název práce v češtině: Současné problémy školního stravování v ČR a vize jeho dalšího vývoje
Název v anglickém jazyce: Current problems of school meals in the Czech republic and the vision of its future development
Klíčová slova: výživa dětí a žáků, vzdělávání o výživě, školní stravování, dietní stravování, spotřební koš, změna
Klíčová slova anglicky: Nutrition of children and pupils, Education about nutrition, School meals, Diet meals, Consumer basket, Change
Akademický rok vypsání: 2014/2015
Typ práce: diplomová práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra andragogiky a managementu vzdělávání (41-KAMV)
Vedoucí / školitel: PhDr. Václav Trojan, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 04.09.2015
Datum zadání: 04.09.2015
Datum a čas obhajoby: 20.05.2016 12:30
Místo konání obhajoby: Myslíkova 7, Praha 1, M006, velká posluchárna
Datum odevzdání elektronické podoby:07.04.2016
Datum proběhlé obhajoby: 20.05.2016
Předmět: Obhajoba diplomové práce (management vzd.) (OSZD005MN)
Oponenti: PaedDr. Eva Marádová, CSc.
 
 
 
Zásady pro vypracování
Cílem práce je analyzovat současný stav školního stravování v České republice a porovnat náš systém s jinými systémy ve světě. Práce by měla specifikovat faktory ohrožující současný systém školního stravování v ČR, případně odhalit zjevná i skrytá nebezpečí pro současný systém. Ze získaných výsledků odvodit, zda je současný systém udržitelný nebo je třeba hledat cesty k modernizaci systému, aby byl schopný obstát v nových podmínkách a udržet svou jedinečnost, podpořenou dosavdní historií.
Seznam odborné literatury
BLATTNÁ, J.; DOSTÁLOVÁ, J.; PERLÍN, C., aj. Výživa na začátku 21. století. Praha: Společnost pro výživu, 2005. ISBN 80-239-6202-7.
ŠULCOVÁ, E.; KARÁSEK, K.; MACHÁČKOVÁ, M., aj. Receptury pokrmů pro školní stravování. 1. díl. III. zcela přepracované a rozšířené vydání. Praha: Společnost pro výživu, 2007. ISBN 978-80-239-8910-6.
ŠULCOVÁ, E.; DLOUHÁ, Z.; FRAŇKOVÁ, S., aj. Receptury pokrmů pro školní stravování. 3. díl. III. zcela přepracované a rozšířené vydání. Praha: Společnost pro výživu, 2007. ISBN 978-80-239-8912-0.
PETROVÁ, J.; ŠMÍDOVÁ, S. Základy výživy pro stravování provozy. Plzeň: Jídelny.cz, s.r.o., 2014. ISBN 978-80-905557-0-9.
FIALOVÁ, J. Stravovací návyky dětí a jejich vztah k ostatním faktorům životního stylu. Dizertační práce. Brno: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2011.172 s.
Referenční hodnoty pro příjem živin. Přeloženo z: Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. 1. Auflage. 3., vollständig durchgesehener und korrigierter Nachdruck, 2008.; 1. vydání. Praha: Výživaservis s.r.o., 2011. ISBN 978-80-254-6987-3.
FRAŇKOVÁ, S., DVOŘÁKOVÁ-JANŮ, V. Psychologie výživy a sociální aspekty jídla, 1. Vydání Praha, Univerzita Karlova v Praze, 2003, ISBN 80-246-0548-1
+ odborná literatura ukotvující práci po teoretické stránce
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK