Současné problémy školního stravování v ČR a vize jeho dalšího vývoje
Název práce v češtině: | Současné problémy školního stravování v ČR a vize jeho dalšího vývoje |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Current problems of school meals in the Czech republic and the vision of its future development |
Klíčová slova: | výživa dětí a žáků, vzdělávání o výživě, školní stravování, dietní stravování, spotřební koš, změna |
Klíčová slova anglicky: | Nutrition of children and pupils, Education about nutrition, School meals, Diet meals, Consumer basket, Change |
Akademický rok vypsání: | 2014/2015 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra andragogiky a managementu vzdělávání (41-KAMV) |
Vedoucí / školitel: | PhDr. Václav Trojan, Ph.D. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 04.09.2015 |
Datum zadání: | 04.09.2015 |
Datum a čas obhajoby: | 20.05.2016 12:30 |
Místo konání obhajoby: | Myslíkova 7, Praha 1, M006, velká posluchárna |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 07.04.2016 |
Datum proběhlé obhajoby: | 20.05.2016 |
Předmět: | Obhajoba diplomové práce (management vzd.) (OSZD005MN) |
Oponenti: | PaedDr. Eva Marádová, CSc. |
Zásady pro vypracování |
Cílem práce je analyzovat současný stav školního stravování v České republice a porovnat náš systém s jinými systémy ve světě. Práce by měla specifikovat faktory ohrožující současný systém školního stravování v ČR, případně odhalit zjevná i skrytá nebezpečí pro současný systém. Ze získaných výsledků odvodit, zda je současný systém udržitelný nebo je třeba hledat cesty k modernizaci systému, aby byl schopný obstát v nových podmínkách a udržet svou jedinečnost, podpořenou dosavdní historií. |
Seznam odborné literatury |
BLATTNÁ, J.; DOSTÁLOVÁ, J.; PERLÍN, C., aj. Výživa na začátku 21. století. Praha: Společnost pro výživu, 2005. ISBN 80-239-6202-7.
ŠULCOVÁ, E.; KARÁSEK, K.; MACHÁČKOVÁ, M., aj. Receptury pokrmů pro školní stravování. 1. díl. III. zcela přepracované a rozšířené vydání. Praha: Společnost pro výživu, 2007. ISBN 978-80-239-8910-6. ŠULCOVÁ, E.; DLOUHÁ, Z.; FRAŇKOVÁ, S., aj. Receptury pokrmů pro školní stravování. 3. díl. III. zcela přepracované a rozšířené vydání. Praha: Společnost pro výživu, 2007. ISBN 978-80-239-8912-0. PETROVÁ, J.; ŠMÍDOVÁ, S. Základy výživy pro stravování provozy. Plzeň: Jídelny.cz, s.r.o., 2014. ISBN 978-80-905557-0-9. FIALOVÁ, J. Stravovací návyky dětí a jejich vztah k ostatním faktorům životního stylu. Dizertační práce. Brno: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2011.172 s. Referenční hodnoty pro příjem živin. Přeloženo z: Referenzwerte für die Nährstoffzufuhr. 1. Auflage. 3., vollständig durchgesehener und korrigierter Nachdruck, 2008.; 1. vydání. Praha: Výživaservis s.r.o., 2011. ISBN 978-80-254-6987-3. FRAŇKOVÁ, S., DVOŘÁKOVÁ-JANŮ, V. Psychologie výživy a sociální aspekty jídla, 1. Vydání Praha, Univerzita Karlova v Praze, 2003, ISBN 80-246-0548-1 + odborná literatura ukotvující práci po teoretické stránce |