The effect of dietary prebiotic supplementation on neonatal development in rats
Název práce v češtině: | Vliv suplementace prebiotikem na neonatální vývoj u potkanů |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | The effect of dietary prebiotic supplementation on neonatal development in rats |
Akademický rok vypsání: | 2015/2016 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | angličtina |
Ústav: | Katedra biologických a lékařských věd (16-16150) |
Vedoucí / školitel: | PharmDr. Eva Doleželová, Ph.D. |
Řešitel: | skrytý![]() |
Datum přihlášení: | 30.11.2015 |
Datum zadání: | 16.05.2017 |
Datum a čas obhajoby: | 22.09.2017 08:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 08.09.2017 |
Datum proběhlé obhajoby: | 22.09.2017 |
Oponenti: | PharmDr. Miroslav Kovařík, Ph.D. |
Zásady pro vypracování |
Studentka vypracuje svou experimentální diplomovou práci v rámci programu Erasmus na pracovišti University of Barcelona pod vedením tamního školitele. rešerže literárních zdrojů na dané téma |
Seznam odborné literatury |
1. Bakker-Zierikzee AM, Van Tol EAF, Kroes H et al (2006) Faecal SIgA secretion in infants fed on pre- or probiotic infant formula. Pediatr Allergy Immunol 17:134–140. 2. Binns C, Lee A, Harding H, et al (2007) The CUPDAY Study: prebiotic-probiotic milk product in 1–3-year-old children attending childcare centres. Acta Paediatrica 96:1646–1650. 3. Corzo N, Alonso JL, Azpiroz F et al (2015) Prebiotics: concept, properties and beneficial effects. Nutr Hosp 31:99–118. 4. Douglas LC, Sanders ME (2008) Probiotics and Prebiotics in Dietetics Practice. Journal of the American Dietetic Association 108:510–521. 5. Osborn DA, Sinn JKH (2013) Prebiotics in infants for prevention of allergy. Cochrane Db Syst Rev 3:CD006474 6. Pérez-Cano FJ, Franch Ŕ, Castellote C, Castell M (2012) The suckling rat as a model for immunonutrition studies in early life. Clin Dev Immunol 2012:537310. 7. Pérez-Cano FJ, Marín-Gallén S, Castell M et al (2007) Bovine whey protein concentrate supplementation modulates maturation of immune system in suckling rats. Br J Nutr 98:S80–S84. 8. Roberfroid M, Gibson GR, Hoyles L, et al (2010) Prebiotic effects: metabolic and health benefits. British Journal of Nutrition 104:S1–S63. 9. Scholtens PAMJ, Alliet P, Raes M et al (2008) Fecal secretory immunoglobulin A is increased in healthy infants who receive a formula with short-chain galacto-oligosaccharides and longchain fructo-oligosaccharides. J Nutr 138:1141–1147. 10. Suárez JE (2015) Autochthonous microbiota, probiotics and prebiotics. Nutr Hosp 31:3–9. 11. Vandenplas Y.* (2002) Oligosaccharides in infant formula. British Journal of Nutrition 87:293–296. 12. Van Hoffen E, Ruiter B, Faber J et al (2009) A specific mixture of short-chain galacto-oligosaccharides and long-chain fructooligosaccharides induces a beneficial immunoglobulin profile in infants at high risk for allergy. Allergy Eur J Allergy Clin Immunol 64:484–487. 13. Veereman-Wauters G, Staelens S, Van de Broek H et al (2011) Physiological and bifidogenic effects of prebiotic supplements in infant formulae. J Pediatr Gastroenterol Nutr 52:763–771. 14. de Vrese M, Schrezenmeir J (2008) Probiotics, Prebiotics, and Synbiotics. Food Biotechnology 1–66. 15. Wilson T, Temple NJ (eds) (2016) Beverage Impacts on Health and Nutrition. Springer International Publishing + další zdroje Pubmed |