Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 379)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Mikrobiologická zátěž surovin (produktů) při prostojích v zásobních tancích a zařízeních
Název práce v češtině: Mikrobiologická zátěž surovin (produktů) při prostojích v zásobních tancích a zařízeních
Název v anglickém jazyce: Microbiological load of raw materials (products) at downtimes in storage tanks and equipments
Akademický rok vypsání: 2015/2016
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra biologických a lékařských věd (16-16150)
Vedoucí / školitel: Mgr. Marcela Vejsová, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 13.11.2015
Datum zadání: 02.12.2015
Datum a čas obhajoby: 30.05.2018 08:00
Datum odevzdání elektronické podoby:14.05.2018
Datum proběhlé obhajoby: 30.05.2018
Oponenti: PharmDr. Matej Vicen, Ph.D.
 
 
 
Zásady pro vypracování
1. Rešerše literatury
2. Zvládnutí základních mikrobiologických laboratorních technik
3. Vlastní experimenty (odběry vzorků v zásobních tancích, potrubí, ve výrobní sféře; stanovení celkového počtu mikroorganismů, počtu jednotlivých plísní, kvasinek, bacilů, anaerobních a aerobních spor atd.)
4. Zpracování výsledků
5. Vyhodnocení výsledků, jejich interpretace a diskuze s využitím teoretických a praktických znalostí dané problematiky
Seznam odborné literatury
Bursová Š, Necidová L., Dušková M.: Mikrobiologie potravin amikrobiologické laboratorní metody. Obecná mikrobiologie
http://www.vfu.cz/inovace-bc-a-navmgr/realizovane-klicove-aktivity/skripta/ls-2013-2014/mikrobiologie-potravin-a-mikrobiologicke-laboratorni-metody---obecna-mikrobiologie.pdf
Burdychová, R., Sládková, P. (2007): Mikrobiologická analýza potravin. MZLU Brno, 218s., ISBN 978-80-7375-116-6.
Jay, J. M., Loessner, M. J., Golden, D. A. (2007): Modern Food mikrobiology. Springer USA, 790str., ISBN 0-387-23180-3.
Kvasničková, B. (2005): Využití vysokých tlaků pro likvidaci mikroorganismů u ovocných a zeleninových šťáv. Diplomová práce, MZLU Brno.
Merck Mikrobiology Manual 12th Edition, 2007, Merck KGaA Germany,688 s.
Suková, I. (1997): Systémy zjišťování jakosti a provádění kontroly v potravinářství. Ústav zemědělských a potravinářských informací, Praha, 88 s., ISBN 80-85120-65-8.
Šilhánková P. (2002): Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. Academia, 363s., ISBN 80-200-1024-6
Šilhánková L. (1997): Hygiena mikrobiálních výrob, Praha VŠCHT, 57s
Hrubý S., Turek B. (1996): Mikrobiologická problematika ve výživě, Brno: IDVPZ, 145s.
Cempírková R. (1997): Mikrobiologie potravin, České Budějovice: Jihočeská univerzita, 165s.
Cupáková Š. (2010): Mikrobiologie potravin - praktická cvičení II. Metody stanovení mikroorganismů v potravinách, Brno: Veterinární a farmaceutická univerzita, 108s.
Jičínská E. (1998): Mikrobiologická kontrola potravin a potravinářských surovin v legislativě EU, Praha : ÚZPI
Votava M. et al: Lékařská mikrobiologie speciální, Neptun, Brno 2003.
Votava M. et al: Lékařská mikrobiologie II., Přehled vyšetřovacích metod v lékařské mikrobiologii, Masarykova univerzita, Brno 2000.
Scharfen J. (2013) Diferenciální diagnostika v klinické mikrobiologii. Nucleus HK, Praha, 236 s. ISBN 978-80-87009-32-1
Greenwood D., Slack R. C. B., Peutherer J. F. a kol. (1999) Lékařská mikrobiologie. Grada, Praha, 686 s. ISBN 80-7169-365-0
Mahon R. C., Manuselis G. (2000) Textbook of Diagnostic Microbiology. W. B. Sauders Company, Philadelphia, 2. vydání, 1230 s. ISBN 0-7216-7917-X
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK