Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 379)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Účinky chmele na růst podmíněně patogenních bakterií
Název práce v češtině: Účinky chmele na růst podmíněně patogenních bakterií
Název v anglickém jazyce: The effect of hop on the growth of facultative pathogenic bacteria
Akademický rok vypsání: 2014/2015
Typ práce: diplomová práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra biologických a lékařských věd (16-16150)
Vedoucí / školitel: doc. RNDr. Vladimír Buchta, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 12.11.2014
Datum zadání: 12.11.2014
Datum a čas obhajoby: 02.06.2016 08:00
Datum odevzdání elektronické podoby:25.04.2016
Datum proběhlé obhajoby: 02.06.2016
Oponenti: PharmDr. Petr Jílek, CSc.
 
 
 
Zásady pro vypracování
Rešerše recentní literatury
Výběr vhodných metod
Volba vhodných testovacích kmenů bakterií
Zhodnocení účinku vybraných obsahových látek chmele
Hodnocení výsledků
Diskuze
Závěr
Seznam odborné literatury
Bhattacharya, S., S. Virani, M. Zavro and G. J. Haas (2003). "Inhibition of Streptococcus mutans and other oral streptococci by hop (Humulus lupulus L.) constituents." Economic Botany57(1): 118-125.
Haas, G. J. and R. Barsoumian (1994). "Antimicrobial Activity of Hop Resins." Journal of Food Protection57(1): 59-61.
Larson, A. E., R. R. Y. Yu, O. A. Lee, S. Price, G. J. Haas and E. A. Johnson (1996). "Antimicrobial activity of hop extracts against Listeria monocytogenes in media and in food." International Journal of Food Microbiology33(2-3): 195-207.
Schmalreck, A. F. and M. Teuber (1975). "Structural features determining the antibiotic potencies of natural and synthetic hop bitter resins, their precursors and derivatives." Can J Microbiol21(2): 205-212.
Srinivasan, V., D. Goldberg and G. J. Haas (2004). "Contributions to the antimicrobial spectrum of hop constituents." Economic Botany58: S230-S238.
Teuber, M. (1970). "Low antibiotic potency of isohumulone." Appl Microbiol19(5): 871.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK