Účinky chmele na růst podmíněně patogenních bakterií
Název práce v češtině: | Účinky chmele na růst podmíněně patogenních bakterií |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | The effect of hop on the growth of facultative pathogenic bacteria |
Akademický rok vypsání: | 2014/2015 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra biologických a lékařských věd (16-16150) |
Vedoucí / školitel: | doc. RNDr. Vladimír Buchta, CSc. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 12.11.2014 |
Datum zadání: | 12.11.2014 |
Datum a čas obhajoby: | 02.06.2016 08:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 25.04.2016 |
Datum proběhlé obhajoby: | 02.06.2016 |
Oponenti: | PharmDr. Petr Jílek, CSc. |
Zásady pro vypracování |
Rešerše recentní literatury Výběr vhodných metod Volba vhodných testovacích kmenů bakterií Zhodnocení účinku vybraných obsahových látek chmele Hodnocení výsledků Diskuze Závěr |
Seznam odborné literatury |
Bhattacharya, S., S. Virani, M. Zavro and G. J. Haas (2003). "Inhibition of Streptococcus mutans and other oral streptococci by hop (Humulus lupulus L.) constituents." Economic Botany57(1): 118-125. Haas, G. J. and R. Barsoumian (1994). "Antimicrobial Activity of Hop Resins." Journal of Food Protection57(1): 59-61. Larson, A. E., R. R. Y. Yu, O. A. Lee, S. Price, G. J. Haas and E. A. Johnson (1996). "Antimicrobial activity of hop extracts against Listeria monocytogenes in media and in food." International Journal of Food Microbiology33(2-3): 195-207. Schmalreck, A. F. and M. Teuber (1975). "Structural features determining the antibiotic potencies of natural and synthetic hop bitter resins, their precursors and derivatives." Can J Microbiol21(2): 205-212. Srinivasan, V., D. Goldberg and G. J. Haas (2004). "Contributions to the antimicrobial spectrum of hop constituents." Economic Botany58: S230-S238. Teuber, M. (1970). "Low antibiotic potency of isohumulone." Appl Microbiol19(5): 871. |