Motiv des Essens und seine Bedeutung für das Werk Uwe Timms
Název práce v jazyce práce (němčina): | Motiv des Essens und seine Bedeutung für das Werk Uwe Timms |
---|---|
Název práce v češtině: | Motiv jídla a jeho význam pro dílo Uwe Timma |
Název v anglickém jazyce: | Motive of food and its significance for the work of Uwe Timm |
Klíčová slova: | Essen, Essmotiv, Motivforschung, Uwe Timm, Literatur |
Klíčová slova anglicky: | food, motive of food, motive research, Uwe Timm, literature |
Akademický rok vypsání: | 2014/2015 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | němčina |
Ústav: | Katedra germanistiky (41-KG) |
Vedoucí / školitel: | Mgr. Eva Markvartová, Ph.D. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 15.05.2015 |
Datum zadání: | 15.07.2015 |
Datum a čas obhajoby: | 06.09.2017 00:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 13.07.2017 |
Datum proběhlé obhajoby: | 06.09.2017 |
Předmět: | Obhajoba diplomové práce (OSZD005) |
Oponenti: | doc. PhDr. Viera Glosíková, CSc. |
Seznam odborné literatury |
Rudtke Tanja: „Kulinarische Lektüren“. Vom Essen und Trinken in der Literatur. Berlin 2013.
Wierlacher Alois: Vom Essen in der deutschen Literatur. Mahlzeiten in Erzähltexten von Goethe bis Grass. Stuttgart 1987. Malchow, Helge: Der schöne Überfluß. Texte zu Leben und Werk von Uwe Timm. Kiepenheuer&Witsch. Köln 2005. Wierlacher, Alois (Hg.): Kulturthema Essen. Ansichten und Problemfelder. Berlin 1993. |
Předběžná náplň práce |
1. Úvod: vymezení otázek, formulace problému, metoda zpracování
2. Jednotlivé kapitoly 2.1 Teoretická část: obecnější poznatky a východiska 2.2 Aplikační část: interpretace 3. Závěr: odpověď na vytyčené otázky, shrnutí poznatků |
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce |
1. Introduction: defining questions, problem formulation, processing method
2. Individual chapters 2.1 The theoretical part: general knowledge and background 2.2 The practical part: Interpretation 3. Conclusion: the answer to the questions set out, a summary of findings |