Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 368)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Styl a způsoby celodenního stravování žáků spádové maloměstské střední školy se zřetelem na školní stravování
Název práce v češtině: Styl a způsoby celodenního stravování žáků spádové maloměstské střední školy se zřetelem na školní stravování
Název v anglickém jazyce: Style and ways of full-board catering of students at catchment area provincial school with regard to school boarding
Klíčová slova: Stravování, výživa, zdraví, kuchyně, životní styl,
Klíčová slova anglicky: Catering, nutrition, health, kitchen, lifestyle,
Akademický rok vypsání: 2013/2014
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Katedra pedagogiky (41-KPG)
Vedoucí / školitel: doc. MUDr. Libuše Čeledová, Ph.D.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 23.01.2014
Datum zadání: 01.12.2014
Datum a čas obhajoby: 19.05.2015 08:30
Místo konání obhajoby: M. Rettigové 4, Praha 1, R217, 217, 2. patro, vlevo, zadní trakt
Datum odevzdání elektronické podoby:31.03.2015
Datum proběhlé obhajoby: 19.05.2015
Předmět: Obhajoba bakalářské práce (OSZD004)
Oponenti: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.
 
 
 
Zásady pro vypracování
Cíl bakalářské práce
Zjistit povědomí žáků o zdravé výživě
Zjistit dominující způsoby stravování žáků školy během školní docházky
Zjistit důvody jejich malého zájmu o školní stravování
Ověřit možnosti jak tento zájem zvýšit a přimět žáky ke stravování ve školní jídelně
Seznam odborné literatury
ČELEDOVÁ Libuše, ČEVELA Rostislav: Výchova ke zdraví, Grada Publishing, 2010, 126 stran, ISBN: 978-80-247-3213-8
KUDEROVÁ Libuše, Nauka o výživě pro střední hotelové školy a veřejnost, Fortuna Praha 2005, 184 stran, ISBN 80-7168-9326-2
JIRSÁKOVÁ Jitka, PhDr. Ph.D. Výživa dětí a mladistvých, dostupný na tarantula.ruk.cuni.cz/UPRPS-180-version1-Vyziva_deti_a_mladistvych.ppt
ŠÍLOVÁ, Libuše. Školní jídelny v 21. století, přežitek nebo potřebná služba [online]. 2011 [cit. 2014-12-18]. Bakalářská práce. Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta. Vedoucí práce Jana Veselá. dostupné na http://is.muni.cz/th/203269/pedf_b/
Krombholzová Marcela, Veganství a vegetariánství ve vztahu k dospívající mládeži na SOU, 2008, Závěrečná práce při DPS na KITTV PedF UK, vedoucí práce RnDr J. Fišerová Csc
RUNŠTUK, Jaroslav, Receptury teplých pokrmů, Nakladatelství: R PLUS Rok vydání: 2009/08, 6. vyd., 564 stran ISBN: 978-80-904093-0-9
+ články z medií, diplomové práce a studie z různých webových stránek -
Předběžná náplň práce
Bakalářská práce se zabývá stylem a způsoby celodenního stravování žáků spádové střední školy, dotazníkovým šetřením hledá důvody jejich malého zájmu o školní stravování a snaží se nalézt možnosti, které by zájem o stravování ve školní jídelně zvýšily.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
This bachelor work is dealing with the style and ways of full-board catering of students at catchment area high school and thanks to questionnaire research is trying to search reasons of a low interest in school canteen catering and is trying to find possibilities which would be able to increase this interest.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK