Vplyv pozberovej úpravy na kvalitu drogy Sambuci fructus
Název práce v jazyce práce (slovenština): | Vplyv pozberovej úpravy na kvalitu drogy Sambuci fructus |
---|---|
Název práce v češtině: | |
Název v anglickém jazyce: | Effect of post-harvest processing on quality of Sambuci fructus |
Klíčová slova: | Sambuci fructus, Sambucus nigra L., anthokyany, flavonoidy |
Klíčová slova anglicky: | Sambuci fructus, Sambucus nigra L., anthocyanins, flavonoids |
Akademický rok vypsání: | 2013/2014 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | slovenština |
Ústav: | Katedra farmakognozie (16-16180) |
Vedoucí / školitel: | doc. RNDr. Jiřina Spilková, CSc. |
Řešitel: | skrytý![]() |
Datum přihlášení: | 11.12.2013 |
Datum zadání: | 21.04.2015 |
Datum a čas obhajoby: | 04.06.2015 00:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 12.05.2015 |
Datum proběhlé obhajoby: | 04.06.2015 |
Oponenti: | PharmDr. Marie Kašparová, Ph.D. |
Zásady pro vypracování |
Cílem práce je zjistit vliv způsobu konzervace plodů bezu na hlavní obsahové látky plodů. |
Seznam odborné literatury |
Původní práce dostupné v předplacených databázích, např. SCOPUS, Web of Sci., Sci. Direct. |
Předběžná náplň práce |
Prostudovat práce věnované vlivu posklizňové úpravy na kvalitu léčivých rostlin. Plody z bezu černého z volně rostoucích a pěstovaných rostlin konzervovat sušením za různé teploty a zmrazením. Stanovit obsah fenolických látek v plodech čerstvých a konzervovaných. Zpracovat a vyhodnotit výsledky analýz. |