Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 384)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Vplyv pozberovej úpravy na kvalitu drogy Sambuci fructus
Název práce v jazyce práce (slovenština): Vplyv pozberovej úpravy na kvalitu drogy Sambuci fructus
Název práce v češtině:
Název v anglickém jazyce: Effect of post-harvest processing on quality of Sambuci fructus
Klíčová slova: Sambuci fructus, Sambucus nigra L., anthokyany, flavonoidy
Klíčová slova anglicky: Sambuci fructus, Sambucus nigra L., anthocyanins, flavonoids
Akademický rok vypsání: 2013/2014
Typ práce: diplomová práce
Jazyk práce: slovenština
Ústav: Katedra farmakognozie (16-16180)
Vedoucí / školitel: doc. RNDr. Jiřina Spilková, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 11.12.2013
Datum zadání: 21.04.2015
Datum a čas obhajoby: 04.06.2015 00:00
Datum odevzdání elektronické podoby:12.05.2015
Datum proběhlé obhajoby: 04.06.2015
Oponenti: PharmDr. Marie Kašparová, Ph.D.
 
 
 
Zásady pro vypracování
Cílem práce je zjistit vliv způsobu konzervace plodů bezu na hlavní obsahové látky plodů.
Seznam odborné literatury
Původní práce dostupné v předplacených databázích, např. SCOPUS, Web of Sci., Sci. Direct.
Předběžná náplň práce
Prostudovat práce věnované vlivu posklizňové úpravy na kvalitu léčivých rostlin.
Plody z bezu černého z volně rostoucích a pěstovaných rostlin konzervovat sušením za různé teploty a zmrazením.
Stanovit obsah fenolických látek v plodech čerstvých a konzervovaných.
Zpracovat a vyhodnotit výsledky analýz.
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK