Bakalářská práce je literární rešerší. Cílem práce bude: Shrnout dosud známé interakce členovec – patogen – člověk v potravinách a krmivech. Sestavit seznam nebezpečných (patogenních) mikroorganismů přenášených skladištními členovci a odhadnout reálné nebezpečí těchto asociací. Řešená témata: (i) Interakce mikroskopických hub a členovců vedoucí k produkci mykotoxínů. Mohou členovci ovlivnit výskyt a produkci mykotoxínů v skladovaných rostlinných substrátech? (ii) Asociace skladištních členovců a patogenních bakterií vedoucí k možnému přenosu těchto bakterií do potravin. Porovnání údajů o výskytu bakterií Salmonella, Yersinia , Campylobacter, Enteroccocus ve střevech skladištních členovců. Výskyt genů pro anitbiotickou rezistenci v bakteriích asociovaných se střevem skladištních členovců. (iii) Existuje možnost přenosu parazitů prostřednictvím skladištních členovců? Přehled výskytu lidských parazitů ve skladištních roztočích.
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
The study is the review of literature concernig to the atrhopdos as the carriers of mycotoxin producing fungi, their interaction to bacteria etc.