Biopotraviny jako produkt ekologického zemědělství
Název práce v češtině: | Biopotraviny jako produkt ekologického zemědělství |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Organic food as a product of organic farming |
Klíčová slova: | Biopotraviny, ekologické zěmdělství, výroba biopotravin, analýza, biozelenina, biomléko, kontaminující lástky. |
Klíčová slova anglicky: | Organic food, organic agriculture, organic food production, analysis, organic vegetables, organic milk, contaminants. |
Akademický rok vypsání: | 2011/2012 |
Typ práce: | bakalářská práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Ústav hygieny 3. LF UK (12-HYG) |
Vedoucí / školitel: | doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 24.01.2012 |
Datum zadání: | 24.01.2012 |
Datum a čas obhajoby: | 10.09.2014 00:00 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 31.08.2014 |
Datum proběhlé obhajoby: | 10.09.2014 |
Oponenti: | Mgr. Daniela Hrnčířová, Ph.D. |
Předběžná náplň práce |
- vývoj a hlavní zásady ekologického zěmědělství
- biopotraviny, způsob jejich produkce, uvádění do oběhu, legislativní požadavky a jejich možný dopad na lidské zdraví z pohledu odborníků na výživu - dostupnost a vývoj nabídky biopotravin na českém trhu v letech 2009 - 2013 - porovnání biopotravin a potravin konvenčních na základě výsledků studií prováděných VŠCHT Praha ve vzorcích brambor, rajčat, kořenové zeleniny a pšenice - výskyt bioaktivních látek v mléce z konvenčních chovů a v mléce z ekologického hospodářství vyplývající z analýz publikovaných Ministerstvem zemědělství ČR - návstěva ekologické rodinné farmy v Bozeticích |
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce |
- development and main principles of organic farming
- organic food, method of their production, marketing, legislative requirements and their potential impact on human health from the perspective of nutritionists - availability and development of organic food in the Czech Republic in the years 2009 - 2013 - comparison of organic and conventional foods based on the results of studies of VŠCHT Prague in samples of potatoes, tomatoes, root vegetables and wheat - occurrence of bioactive substances in milk from conventional herds and milk from organic farms arising from the analyzes published by the Ministry of Agriculture - visits organic family farms in Bozetice |