Témata prací (Výběr práce)Témata prací (Výběr práce)(verze: 379)
Detail práce
   Přihlásit přes CAS
Biopotraviny jako produkt ekologického zemědělství
Název práce v češtině: Biopotraviny jako produkt ekologického zemědělství
Název v anglickém jazyce: Organic food as a product of organic farming
Klíčová slova: Biopotraviny, ekologické zěmdělství, výroba biopotravin, analýza, biozelenina, biomléko, kontaminující lástky.
Klíčová slova anglicky: Organic food, organic agriculture, organic food production, analysis, organic vegetables, organic milk, contaminants.
Akademický rok vypsání: 2011/2012
Typ práce: bakalářská práce
Jazyk práce: čeština
Ústav: Ústav hygieny 3. LF UK (12-HYG)
Vedoucí / školitel: doc. MUDr. Jolana Rambousková, CSc.
Řešitel: skrytý - zadáno vedoucím/školitelem
Datum přihlášení: 24.01.2012
Datum zadání: 24.01.2012
Datum a čas obhajoby: 10.09.2014 00:00
Datum odevzdání elektronické podoby:31.08.2014
Datum proběhlé obhajoby: 10.09.2014
Oponenti: Mgr. Daniela Hrnčířová, Ph.D.
 
 
 
Předběžná náplň práce
- vývoj a hlavní zásady ekologického zěmědělství
- biopotraviny, způsob jejich produkce, uvádění do oběhu, legislativní požadavky a jejich možný dopad na lidské zdraví z pohledu odborníků na výživu
- dostupnost a vývoj nabídky biopotravin na českém trhu v letech 2009 - 2013
- porovnání biopotravin a potravin konvenčních na základě výsledků studií prováděných VŠCHT Praha ve vzorcích brambor, rajčat, kořenové zeleniny a pšenice
- výskyt bioaktivních látek v mléce z konvenčních chovů a v mléce z ekologického hospodářství vyplývající z analýz publikovaných Ministerstvem zemědělství ČR
- návstěva ekologické rodinné farmy v Bozeticích
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce
- development and main principles of organic farming
- organic food, method of their production, marketing, legislative requirements and their potential impact on human health from the perspective of nutritionists
- availability and development of organic food in the Czech Republic in the years 2009 - 2013
- comparison of organic and conventional foods based on the results of studies of VŠCHT Prague in samples of potatoes, tomatoes, root vegetables and wheat
- occurrence of bioactive substances in milk from conventional herds and milk from organic farms arising from the analyzes published by the Ministry of Agriculture
- visits organic family farms in Bozetice
 
Univerzita Karlova | Informační systém UK