Anthokyany v plodech vybraných kultivarů Sambucus nigra L. II
Název práce v češtině: | Anthokyany v plodech vybraných kultivarů Sambucus nigra L. II |
---|---|
Název v anglickém jazyce: | Anthocyanins from some cultivars of Sambucus nigra L. fruits. II |
Klíčová slova: | Sambucus nigra, plody, anhokyany |
Klíčová slova anglicky: | Sambucus nigra, fruits, anthocyanins |
Akademický rok vypsání: | 2012/2013 |
Typ práce: | diplomová práce |
Jazyk práce: | čeština |
Ústav: | Katedra farmakognozie (16-16180) |
Vedoucí / školitel: | doc. RNDr. Jiřina Spilková, CSc. |
Řešitel: | skrytý - zadáno vedoucím/školitelem |
Datum přihlášení: | 02.03.2012 |
Datum zadání: | 26.09.2012 |
Datum a čas obhajoby: | 03.06.2014 08:30 |
Datum odevzdání elektronické podoby: | 10.05.2014 |
Datum proběhlé obhajoby: | 03.06.2014 |
Oponenti: | doc. RNDr. Jaroslav Dušek, CSc. |
Zásady pro vypracování |
Prostudovat literaturu a zpracovat přehled o obsahových látkách, jejich účincích a použití plodů bezu černého. Seznámit se s metodami spektrofotometrického stanovení obsahu anthokyanů. Stanovit obsah v plodech z různých kulturních odrůd bezu. Vyhodnotit získané výsledky. Zpracovat práci do písemné podoby. |
Seznam odborné literatury |
Český lékopis 2009 a jeho Doplňky. elektronicky dostupné databáze Science Direct, PubMed ( klíčová slova: Sambucus, Sambucus nigra, flavonoids, anthocyanins) |
Předběžná náplň práce |
Spektrofotometrické stanovení obsahu anthokyanů. |
Předběžná náplň práce v anglickém jazyce |
Measurement of Anthocyanins by spectrophotometry. |