|
|
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (15.08.2017)
|
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (15.08.2017)
The aim of the course is to equip students with the necessary range of knowledge of the chemistry and dynamic biochemistry so that they are able to further develop the issue in the professional subjects of bio-medical module of study. |
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (28.10.2019)
RŮŽIČKOVÁ, K.; KOTLÍK, B. Chemie II. v kostce [organická chemie, biochemie]: pro střední školy. 3. vyd. Praha : Fragment, 2004. 135 s. ISBN 80-7200-761-0 VODRÁŽKA, Z. Biochemie. 2. opr. vyd. Praha : Academia, 1996. 186 s. ISBN 80-200-0600-1 VELÍŠEK, J. Chemie potravin I. - III. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 80-902391-5-3 KLOUDA, P. Základy biochemie. 2. přepr. vyd. Ostrava : P. Klouda, 2005. 143 s. ISBN 80-86369-11-0 VACÍK, Jiří. Přehled středoškolské chemie. Praha: SPN - pedagogické nakladatelství, 2010. ISBN 80-7235-108-7 |
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (08.09.2017)
Požadavky k zápočtu:úspěšné absolvování zápočtového testu - otevřené i uzavřené otázky (min. 75%). Pro získání zápočtu lze využít tři pokusy (jeden řádný, dva opravné). |
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (15.08.2017)
1. The basic terminology of chemistry and biochemistry. 2.The basic chemical reactions of selected substances (e.g. proteins, polysaccharides and lipids). 3. The presence and chemical changes of selected substances in food. 4. Principles of the action of enzymes, of vitamins. 5. Basic metabolic pathways. |