|
|
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (29.05.2015)
|
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (29.05.2015)
The aim of this subjectis is to provide deeper insight into changes of nutritive value caused by storage and technical processing of food and learn about diet system administered in Czech Republic. |
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (14.08.2017)
PÁNEK, J.;POKORNÝ J.; DOSTÁLOVÁ J. Základy výživy a výživová politika. VŠCHT Praha, 2007. ISBN: 978-80-7080-468-1 DOSTÁLOVÁ J.; KADLEC P. a kol. Technologie potravin: Potravinářské zbožíznalství. Nakladatelství KEY Publishing, s. r. o., Ostrava, 2014, 1. vydání. ISBN 978-80-7418-208-2 MARÁDOVÁ, Eva. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. 2. vyd. Praha : VŠH, 2007. 196 s. ISBN 978-80-86578-69-9 VELÍŠEK, J. Chemie potravin I. - III. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 80-902391-5-3 HRNČÍŘOVÁ, Dana a Marcela FLORIÁNKOVÁ. Výživa ve výchově ke zdraví: příručka pro učitele k e-learningovému kurzu. Praha: Ministerstvo zemědělství, Odbor bezpečnosti potravin, 2014. ISBN 978-80-7434-166-3 |
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (14.08.2017)
Aktivní účast na přednáškách. Požadavky ke zkoušce: ústní zkouška. Souhrnná zkouška z Výživy I a II, tři pokusy (jeden řádný, dva opravné). Student si tahá jedno číslo otázky. Pod každým číslem je uvedena jedna podotázka z předmětu Výživa I a druhá podotázka z Výživa II. |
|
||
Last update: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. (14.08.2017)
1. Dietary recommendations for inhabitants of the Czech Republic. 2. Fundamentals knowledge of goods. 3. The dietary system of the Czech Republic (basic information). 4. A variety of culinary treatment of food. 5. Valid legislation in the field of catering (food labelling, hygiene requirements, HACCP, etc.). |